2012-09-13 13:59:57
Φωτογραφία για Τουρκία: Εμπλέκουν την Ελλάδα
Εμμέσως πλην σαφώς, οι μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) και οι «ειδικοί» του τουρκικού στρατού εμπλέκουν την Ελλάδα στην υπόθεση του καμικάζι που ανατίναξε ζωσμένος με εκρηκτικά το αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη, την Τρίτη που μας πέρασε.

Mε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Hürriyet», ο καμικάζι Ιμπραχίμ Τσουχανάρ, μέλος της αριστερίστικης οργάνωσης DHKP-C, προμηθεύτηκε τον εκρηκτικό μηχανισμό που κατασκευάστηκε στο εξωτερικό, ενώ η εντολή για τη βομβιστική ενέργεια «έφθασε από την Ελλάδα», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.

Διαβάστε περισσότερα Το άρθρο της «Hürriyet»:

Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας -τις οποίες επικαλείται η «Hürriyet»- υποστηρίζουν πως ο ηγέτης της οργάνωσης Χουσεΐν Φεφζί Τεκίν «Είναι στην Ελλάδα». Αλλά το δημοσίευμα δεν αναφέρει ούτε αν κατοικεί στην Ελλάδα ούτε εάν βρίσκεται στη χώρα μας ως πολιτικός πρόσφυγας. Το ίδιο αόριστη είναι και η αναφορά στην προέλευση της εντολής που δόθηκε στον καμικάζι.


Ο ίδιος ο αυτόχειρας - βομβιστής φυλακίστηκε στην Τουρκία από το 1999 έως το 2003, στη συνέχεια αποφυλακίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Κατά τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, τα ίχνη του χάθηκαν το 2008.

(Φωτογραφίες του δράστη)

Σύμφωνα με Δυτικούς στρατιωτικούς και διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα, η αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, έστω και εμμέσως, επαναφέρει στο διπλωματικό τραπέζι μία πάγια θέση της Άγκυρας, σύμφωνα με την οποία κουρδικές και τουρκικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως εφαλτήριο για τις αντικυβερνητικές ενέργειές τους. 

(Τα θύματα του βομβιστή)

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν προφανές πως η αναφορά αυτή γίνεται για «μελλοντική χρήση», εάν και εφόσον η Άγκυρα αναγκαστεί από τις περιστάσεις να «κάνει εξαγωγή της έντασης» προς τα δυτικά. Πρόκειται για μία συνήθη και ιστορικά πάγια τακτική.

http://www.zougla.gr/kosmos/article/emplekoun-tin-elada
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ