2012-09-13 13:53:04
Φωτογραφία για Απίστευτη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου: Κάντε όλο το Ηράκλειο Λαϊκή Αγορά!
Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος καλεί τα μέλη του το προσεχές Σάββατο να εκθέσουν τα προϊόντα τους εκτός καταστημάτων και να μην κόβουν αποδείξεις!! Η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίδραση στη στάση της πολιτείας και των αρχών απέναντι στο θέμα του παραεμπορίου που απασχολεί έντονα τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

''Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου μέσω της συμμετοχής του σε συσκέψεις με αρμόδιους φορείς, σχετικά με την πάταξη του παραεμπορίου τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στις Λαϊκές Αγορές, επιδιώκει την τήρηση της εφαρμογής των νόμων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα διασφαλιζόταν με κάθε τρόπο η νομιμότητα και η ομαλή λειτουργία της αγοράς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του, στις 9-7-2012 στην Περιφέρεια, ο σύλλογός μας διαμέσου του προέδρου του, είχε δηλώσει ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου και δεν αρχίσουν να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές οι προβλεπόμενες από το νόμο ταμιακές μηχανές, τότε οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με μετατροπή της πόλης σε μια απέραντη λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί χωρίς ταμειακές μηχανές.

Το περιθώριο του ενός μηνός έχει παρέλθει χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική εξέλιξη και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υλοποιήσουμε τις προειδοποιήσεις.

Ενεργοποιώντας σχετική απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου, προτείνομε στους εμπόρους του Ηρακλείου ως πρώτο βήμα αντίδρασης το Σάββατο 15/09/2012 να εκθέσουν τα εμπορεύματά τους μετατρέποντας την αγορά του Ηράκλειο σε «λαϊκή αγορά»
. Όσον αφορά το ΦΠΑ, μια και οι ταμειακές μηχανές θα είναι κλειστές, δεν θα πρέπει να εισπράττεται αλλά να προσφέρεται ως έκπτωση στο καταναλωτικό κοινό.''
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ