2012-09-13 23:43:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Νέα στοιχεία για το προσχέδιο της Τρόικας
Νέα στοιχεία από το προσχέδιο μέτρων της τρόικας προς την κυπριακή κυβέρνηση αποκάλυψε απόψε (Πέμπτη) η ιστοσελίδα IN Business. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η τρόικα θέτει ενώπιον της Λευκωσίας τους ακόλουθους στόχους: -Τη συνέχιση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξυγίανσης, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος το συντομότερο δυνατόν και

-τη μείωση, το τρέχον έτος, του ελλείμματος στο 4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και στο 2,5% το 2013, μέσω ποιοτικών και μόνιμων μέτρων.

Αναφέρεται, επίσης, στη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε μέχρι το 2015 να δημιουργηθεί ισορροπημένος προϋπολογισμός.

Η τρόικα ζητεί, παράλληλα, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού κατά τρόπο ώστε το σχέδιο συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων να συνάδει με εκείνο του ιδιωτικού τομέα, την αναδιάρθρωση του τομέα της Υγείας, την υιοθέτηση αυστηρού μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και την ψήφιση νομοθεσίας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Ζητεί ακόμα, τη δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, όπως είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές και μερική ιδιωτικοποίηση οργανισμών όπως είναι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ