2012-09-14 01:57:04
Φωτογραφία για Το Βατικανό καταδίκασε την δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων
Η Αγία Έδρα καταδίκασε την "δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων" που προκάλεσε το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη... αφότου κατήγγειλε χθες τις "αδικαιολόγητες προκλήσεις" κατά του Ισλάμ που οδηγούν σε τέτοιες βιαιότητες.

Σε μια δεύτερη ανακοίνωση σε λιγότερο από 24 ώρες, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εξέφρασε την "πλέον σθεναρή καταδίκη" αυτής της "πολύ σοβαρής επίθεσης", σημειώνοντας ότι "τίποτα δεν (μπορεί) να δικαιολογήσει τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων και τη φονική βία".

Εμμέσως, η Αγία Έδρα φαίνεται έτσι να πιστώνει την υπόθεση της οργανωμένης επίθεσης περισσότερο από εκείνη ενός αυθόρμητου λαϊκού κινήματος, που πυροδοτήθηκε από την προβολή της αντι-ισλαμικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" στο διαδίκτυο .

Αυτή η ανακοίνωση του Βατικανού φαίνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να είναι μια "ανασκευή" μετά από μια αρχική εν θερμώ αντίδραση που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στο ρόλο των "προκλήσεων εναντίον των μουσουλμάνων" ως την πηγή της βίας, ενώ το νήμα των γεγονότων δεν ήταν ακόμη πλήρως κατανοητό.


Στην πρώτη αντίδρασή της, η Αγία Έδρα καταδίκασε τα "τραγικά αποτελέσματα" των "προκλήσεων και των αδικαιολόγητων προσβολών της ευαισθησίας των πιστών μουσουλμάνων". Κατήγγειλε τις εντάσεις και το μίσος που οδηγούν στην έκρηξη μιας βίας "εντελώς απαράδεκτης".

Ο πατέρας Λομπάρντι διαβεβαίωσε επίσης ότι "ο βαθύς σεβασμός για την πίστη, τα κείμενα, τις σπουδαίες προσωπικότητες και τα σύμβολα των διαφόρων θρησκειών είναι ένα ουσιαστικό βασικό στοιχείο για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών".

Αυτές οι δύο θέσεις που καταδικάζουν τόσο τη δυσφήμιση του Ισλάμ όσο και τη βία στο όνομα της θρησκείας έρχονται την παραμονή ενός ευαίσθητου ταξιδιού του Πάπα στο Λίβανο, όπου θα ταχθεί υπέρ της συνύπαρξης Χριστιανισμού και Ισλάμ απέναντι στην άνοδο του εξτρεμισμού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ