2012-09-14 01:43:04
Φωτογραφία για Κλείνουν τα μαγαζιά και βγάζουν πάγκους οι έμποροι - Λαϊκή αγορά το κέντρο του Ηρακλείου
Βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους και βγάζουν σε πάγκο τα προϊόντα τους! Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν... για την αδράνεια της πολίτειας στο ζήτημα της πάταξης του παραεμπορίου οι έμποροι του Ηρακλείου που το Σάββατο θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε λαϊκή αγορά!

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θα εκθέσουν τα εμπορεύματά τους ενώ όσον αφορά στο ΦΠΑ, μια και οι ταμειακές μηχανές θα είναι κλειστές, δεν θα να εισπράττεται αλλά θα προσφέρεται ως έκπτωση στο καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για την πρώτη κινητοποιήση του συλλόγου που προειδοποιεί ότι θα οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι να θορυβηθούν οι αρμόδιοι.

Στην σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου μέσω της συμμετοχής του σε συσκέψεις με αρμόδιους φορείς, σχετικά με την πάταξη του παραεμπορίου τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στις Λαϊκές Αγορές, επιδιώκει την τήρηση της εφαρμογής των νόμων. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα διασφαλιζόταν με κάθε τρόπο η νομιμότητα και η ομαλή λειτουργία της αγοράς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.


Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του, στις 9-7-2012 στην Περιφέρεια, ο σύλλογός μας διαμέσου του προέδρου του, είχε δηλώσει ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου και δεν αρχίσουν να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές οι προβλεπόμενες από το νόμο ταμιακές μηχανές, τότε οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με μετατροπή της πόλης σε μια απέραντη λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί χωρίς ταμειακές μηχανές.

Το περιθώριο του ενός μηνός έχει παρέλθει χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική εξέλιξη και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υλοποιήσομε τις προειδοποιήσεις.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ