2012-09-14 08:40:21
Φωτογραφία για Διεγράφη απο τη ΝΔ  ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης
Σε μια επίδειξη πυγμής από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, που αποτελεί ταυτόχρονα και σαφή προειδοποίηση προς τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το επώδυνο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ, χθες το απόγευμα διεγράφη από τη ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού τόνιζαν ότι η απόφαση της διαγραφής του ήταν ειλημμένη μετά τον προχθεσινό προπηλακισμό υπουργών και βουλευτών από στελέχη της ΔΑΚΕ στην είσοδο των κομματικών γραφείων της Λεωφόρου Συγγρού, αλλά οι πειθαρχικές διαδικασίες επισπεύστηκαν έπειτα από το μπαράζ των εμπρηστικών δηλώσεων και των ανοίκειων επιθέσεων, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιες πηγές, κατά μελών της κυβέρνησης, στο οποίο επιδόθηκε χθες η ΔΑΚΕ και προσωπικά ο κ. Κιουτσούκης.

Τυπικώς, για την περίπτωση Κιουτσούκη ενεργοποιήθηκε αυτοβούλως το γαλάζιο Πειθαρχικό (Επιτροπή Δεοντολογίας), η οποία με διαδικασία-εξπρές προχώρησε στη διαγραφή του από τα μητρώα των μελών και την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.


Ο κ. Κιουτσούκης πάντως δεν μπορεί να διαγραφεί αυτοδικαίως από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, καθώς εκλέγεται μέσα από συνεδριακές διαδικασίες και η συνδικαλιστική οργάνωση έχει διοικητική αυτονομία έναντι του κόμματος. Επιτελικά στελέχη της ΝΔ που παρατηρούσαν ότι είναι οξύμωρο να ηγείται της γαλάζιας οργάνωση ένα διαγραμμένο στέλεχος, υποστήριζαν χθες ότι ο κ. Κιουτσούκης οφείλει πλέον να παραιτηθεί και προεξοφλούσαν πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνουν κινήσεις από τα άλλα ενεργά μέλη της ΔΑΚΕ για αλλαγή διοίκησης. Αλλα κομματικά στελέχη πάντως δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για το ρήγμα που προκαλείται με τον χώρο των συνδικαλιστών στην παρούσα συγκυρία.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ κινήθηκε μετά τη διαγραφή του σε πολεμικούς τόνους, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, ενώ νωρίτερα είχε βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τον οποίο χαρακτήρισε «πρόθυμο υπουργό των εργοδοτών», τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, στον οποίο καταλόγισε ότι είναι «όψιμος νεοδημοκράτης», καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, επειδή αντέδρασε στους προπηλακισμούς. Η ΔΑΚΕ, από την πλευρά της, απαίτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ενώ κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ «να μη δεχθούν βιασμό της συνείδησής τους» και να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Δ.Νασόπουλος
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ