2012-09-14 08:37:32
Φωτογραφία για Έρχονται καταιγίδες...
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αναμένεται να εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα το Σάββατο, στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που αργότερα κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει στη Θράκη (κυρίως στις δυτικές περιοχές) και το ΒΔ Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από διάφορες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.


Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις δυτικότερες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 3 με 4μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΔ και στα υπόλοιπα Β-ΒΑ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα.

Πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα θα είναι ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση σποραδικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και πιθανώς στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ