2012-09-14 10:45:13
Φωτογραφία για Είναι περήφανοι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χτεσινοβραδινό λευκό;
Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.

Ειδικότερα, το κείμενο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής:

καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,

επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και

καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.Το κείμενο υπερψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. Λευκό ψήφισε το ΚΚΕ και στις τρεις προτάσεις με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά ψυχραιμία και στάση αναμονής, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής του Ευ.Αποστόλου ζήτησε να προστεθεί η λέξη «ρατσιστική» βία.


------

[Όπως λέει και το σχόλιο που διάβασα εδώ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αδυνατούν να καταδικάσουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Ακόμα κι αν προέρχεται από την άλλη όψη του... ίδιου νομίσματος.]

------

Δεν βγάζω νόημα.

Σε μία εξαιρετική ευκαιρία να καταδικαστεί δημόσια και επίσημα η ακραία συμπεριφορά, σε μια μοναδική ευκαιρία να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή, η Αριστερά σφύριζε αδιάφορα κοιτώντας αριστερά και δεξιά.

Λίγες μέρες μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή και τους κοινούς αγώνες τους υπέρ των ενστόλων, τώρα είναι τα δύο πιο "αυθεντικά" αριστερά κόμματα που βρίσκουν δικαιολογίες - και συμβολικά στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείως σχηματικά και αψυχολόγητα: γιατί, λέει, δεν ήταν η λέξη ρατσιστική βία και ήταν μόνο σκέτη βία. (Κι αυτό υπέρ της θα το χρησιμοποιούσε η Χ.Α. και θα έλεγε πως και οι πολιτικοί της αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι ποτέ δεν καταφέρεται εναντίον Ελλήνων, μόνο εναντίον αλλοδαπών!)

Κι επειδή δεν έμπαινε το "ρατσιστική" -λες και αυτό είναι το σημαντικότερο- ψήφισε λευκό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ καλά είπε κάποιος στην συμπαθέστατη Ρένα Δούρου στο τουίτερ.

Σε μια εποχή που (με ντροπή) ακούς όλο και περισσότερο από κόσμο ότι θα ψηφίσει "ή Σύριζα ή Χρυσή Αυγή", αντί να θέσεις τα όριά σου βρίσκεις δικαιολογίες και παίζεις με τις λέξεις, προκειμένου να μην αποδοκιμάσεις τον "αντίπαλο".

Και μια άλλη παρατήρηση - ιδιαιτέρως εύστοχη:

-------

Και πάμε και λίγο στο ΚΚΕ, το οποίο απ' την πλευρά του ψήφισε Λευκό σε όλες τις προτάσεις καταδίκης της Χ.Α. με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά ψυχραιμία και στάση αναμονής.

Συνιστά ψυχραιμία σε ποιον; ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ;!

Δηλαδή απ' όλα όσα έγιναν αυτή που είχε χάσει την ψυχραιμία της και φέρεται άσχημα ή/και αλλοπρόσαλλα είναι η επιτροπή δεοντολογίας που θα έβγαζε ένα ψήφισμα κρίνοντας τη συμπεριφορά της Χ.Α. αντιδεοντολογική;

Το γεγονός ότι πολύς κόσμος, όταν τους ρωτάς τι θα ψηφίσουν, είναι μεταξύ της κομμουνιστογενούς Αριστεράς και της Χρυσής Αυγής δημιουργεί άσχημους συνειρμούς: ότι ΚΚΕ και Σύριζα "χαϊδεύουν" πλέον τη Χρυσή Αυγή για να μην αποξενώσουν δυνητικούς ψηφοφόρους τους που συμπαθούν το κόμμα του κυρίου Μιχαλολιάκου.

Μακάρι να υπάρχει πιο αισιόδοξη -και πιο γνήσια αριστερή- εξήγηση από την επικίνδυνη καιροσκοπική ψηφοθηρία. Θα χαρώ να μου την αποδείξουν τα δύο κόμματα, το συντομότερο.
lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ