2012-09-14 11:11:03
Φωτογραφία για Ο πατέρας της Γκίλαρντ δώρισε το σώμα του στην επιστήμη
Επέστρεψε στα καθήκοντά της η αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία είχε πάρει άδεια λίγων ημερών, λόγω του θανάτου του πατέρα της, με αποτέλεσμα να την αντικαθιστά ο υπουργός Οικονομικών, Γουέιν Σουάν.

Ο πατέρας της πρωθυπουργού, Τζον Γκίλαρντ, που άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σαββάτο, σε ηλικία 83 ετών, δώρισε το σώμα του στην επιστήμη.

Στην αναγγελία του θανάτου του αναφέρθηκε ότι ο Γκίλαρντ ήταν «ταπεινός» άνθρωπος και δεν επιθυμούσε να γίνει κηδεία, επειδή ήθελε να δωρίσει το σώμα του στην επιστήμη.

Γεννήθηκε στην Ουαλία της Μεγάλης Βρετανίας και μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν η Γκίλαρντ ήταν 4 ετών.

Εργάστηκε ως νοσοκόμος ψυχιατρικής κλινικής και από την στιγμή που μετανάστευσε στην Αυστραλία έως σήμερα ήταν κάτοικος Αδελαΐδας.

«Ο πατέρας μου ήταν η πηγή της έμπνευσής μου. Με έμαθε ότι τίποτα στη ζωή δεν κερδίζεται χωρίς σκληρή δουλειά. Με έμαθε να πολεμώ με πάθος για το δίκιο, το Εργατικό Κόμμα και τον συνδικαλισμό. Πάνω απ' όλα, όμως, με έμαθε να αγαπώ τη γνώση και μου εμφύτευσε την πίστη ότι μόνο μέσα από τη γνώση μπορεί ένας άνθρωπος να βελτιώσει τη ζωή του και τη ζωή των συνανθρώπων του», δήλωσε η πρωθυπουργός και κατέληξε: «Θα μου λείπει πάντα».
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ