2012-09-16 12:59:50
Φωτογραφία για Η δικαίωση ενός βουλευτή!
Τελευταία  διαπιστώνουμε ότι πληθαίνουν τα άρθρα που αναφέρονται στην δικαίωση του βουλευτή Αχαίας για την ακραία (όπως χαρακτηρίστηκε τότε) ενέργειά του να παραιτηθεί από υφυπουργός εργασίας μια ημέρα μετά την ψήφιση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά. Διαβάζοντας την επιστολή (όχι της παραίτησης αλλά της επιστολής που έστειλε ο βουλευτής στον πρωθυπουργό νοιώσαμε την ανάγκη να συμφωνήσουμε με αυτούς που γράφουνε για  δικαίωση του Νικολόπουλου αλλά συγχρόνως συνηδειτοποιήσαμε ότι τα μέτρα που έρχονται έχουν προαποφασισθεί  από τον Ιούλιο και ότι απλά παίζεται επί δυο μήνες το παιχνίδι της κακής τρόικας και του κατάλληλου σερβιρίσματος στον Ελληνικό λαό. Είναι άξιο λόγου ότι στο μόνο που ο Νικολόπουλος δεν επιβεβαιώνεται στην επιστολή του ήταν στους φόβους του ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (τον αποκαλεί εταίρο στην επιστολή )  θα κάνει πίσω στην στήριξη της κυβέρνησης.

Διαβάστε παρακάτω με προσοχή την επιστολή Νικολόπουλου όπως στάλθηκε στις 8 Ιουλίου 2012 και βγάλτε τα συμπεράσματά σας  για την απάτη Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη σε βάρος του Ελληνικού λαού 8.7.2012


Μετά από πολλή περίσκεψη, αλλά και με πλήρη συνείδηση των εκφραζομένων σκέψεων και της αποστολής μου, θέτω υπ’ όψιν σου τα εξής:

Μετά την από 6.7.2012 συνάντησή μου (μετά του Υπουργού, Γιάννη Βρούτση) με την Τρόικα, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης μας, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη και οδύνη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω σε κάποιες πτυχές τους. Αλλά και πως τα όσα προεκλογικά θέταμε ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική και πρακτική.

Έτσι, σχεδόν με τρόμο άκουσα τον Γιάννη να επαναλαμβάνει «για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων… Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα...», ακόμα και όταν ερωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της Τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμα και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών!

Επειδή, ωστόσο, δούλεψα σκληρά ως Τομεάρχης Εργασίας για να στηρίξω την δική μας πρόταση στο εργασιακό και το ασφαλιστικό, συνδράμοντας στην εκλογική πνοή που χρειαζόταν το κόμμα μας.

Επειδή αντιστάθηκα στους δανειακούς, κοινωνικά ανάλγητους όρους του Μνημονίου, εργαζόμενος δίπλα σου ακούραστα, προκειμένου να περιορίσουμε το κακό στην χώρα και αισθάνομαι πως έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου για να θεμελιώσουμε «το δικαίωμα στην προσδοκία» του λαού μας.

Επειδή αντιθέτως με τα παραπάνω και παρά τις ελάχιστες μέρες στο αξίωμα αυτό κατάφερα να κλειδώσει η συνεργασία του Κράτους με την Εκκλησία, στα ζητήματα της Κοινωνικής Προστασίας, όπως εσύ ήθελες, κάνοντας το πρώτο αποφασιστικό βήμα της σύμπραξής τους, πεδίο που θα ήθελα και σαν απλός κοινοβουλευτικός στρατιώτης του κόμματός μας να ασχοληθώ, όπως και με το εν γένει, κοινωνικά φορτισμένο, θέμα της δημιουργίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια.

Επειδή αυτές οι προτάσεις μου για συγκεκριμένες δράσεις Κοινωνικής Προστασίας έτυχαν της αποδοχής και επιδοκιμασίας από την Task Force και τον κ. Χ. Ράϊχενμπαχ, συνεπώς έγινε πλέον η αρχή, ώστε θεμελιωμένα να δίδεται η δυνατότητα να σταθούμε εμπράκτως δίπλα στον ταλαιπωρημένο μας λαό.

Επειδή η συνέπεια λόγων και έργων του πολιτικού ανδρός καθίσταται η ύψιστη αρετή.

Επειδή ως Υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεκνικά κτλ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη την διάρκεια της συνάντησης μας με την Τρόικα. Ο λόγος δε, που επέλεξα αυτή την τακτική ήταν αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθεια σου.

Επειδή δεν θα ήθελα να προκαλέσω σε εσένα και στη Κυβέρνηση κανενός είδους αιφνιδιασμό, κακό ή ζημία.

Αισθάνομαι ότι τα πράγματα παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παραστώ, αφενός αύριο και μεθαύριο στις συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα,  αφετέρου εκ νέου στην συνάντηση με την Τρόικα, ενώ φυσικά μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω και να ψηφίσω νομοσχέδια που θα μεταβάλλουν επί τω χείρω τη ζωή των Ελλήνων, ειδικά στα πεδία των μισθών, των κυρίων και επικουρικών συντάξεων, των προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.

Τέλος, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι κατόπιν της ρητής συμφωνίας του Γιάννη με την Τρόικα για έναρξη, από αύριο, του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, στα ζητήματα του κατώτατου μισθού, αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζαμε εμείς, αλλά και οι άλλοι δύο, καθίσταται τουλάχιστον πολιτικά ασυνεπές και ταυτόχρονα λόγος ανάφλεξης στο εύφλεκτο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Τούτο θα έχει σαν αποτέλεσμα, κατά την άποψη μου, πιθανόν την αποχώρηση βουλευτών ή και εταίρουμε ότι αυτό συνεπάγεται για την Πατρίδα.

 

Για τους παραπάνω λόγους, σε παρακαλώ να κάνεις αποδεκτή την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δεν φεύγω από δίπλα σου και από την παράταξη.

Δεν σου χαλαρώνω το χέρι.

Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στα ανωτέρω πεδία, ακόμα και μέσα από το κόμμα.

Είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε.

Με τιμή

Νίκος Νικολόπουλος

Υφυπουργός Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης

και Πρόνοιας
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ