2012-09-19 17:34:05
Φωτογραφία για Οι εργολαβικοί του ΑΠΘ μετά από 25χρόνια κινδυνεύουν με «αφανισμό»
από το Γραφείο Τύπου

Σήμερα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 ανακοινώθηκε στους εργολαβικούς εργαζομένους του ΑΠΘ πως το Πανεπιστήμιο ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να καταβάλει την έκτακτη επιχορήγηση γιατί διαφορετικά αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας, τονίζοντας μάλιστα πως σε περίπτωση που δεν καταβάλει το Υπουργείο την απαιτούμενη επιχορήγηση η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα προχωρήσει στη καταγγελία όλων των συμβάσεων των εργολαβικών.

Παράλληλα, με έγγραφο του το Υπουργείου Παιδείας (απαντητική επιστολή προς το σωματείο μας, με ημερομηνία 14-9-2012) τονίζει πως το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει μέχρι σήμερα το ΑΠΘ στο σύνολο των 26,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους, αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών μεταξύ των οποίων και την πληρωμή των υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας.

Γίνεται ξεκάθαρο πια, πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται «παγιδευμένοι» μεταξύ της κυβέρνησης , του πανεπιστημίου και των εργολάβων.

Ζητάμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η «ομηρία» εις βάρος μας. Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία, ενώ προχωράμε σε 24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 οπού στις 10:00π.μ. θα πραγματοποιήσουμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και θα ακολουθήσει πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργολαβικών του ΑΠΘ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ