2012-09-21 19:48:58
Φωτογραφία για Νέα σεισμική δόνηση δυτικά της Κρήτης
Νέα σεισμική δόνηση 4,9R σημειώθηκε στις 18:39 δυτικά της Κρήτης, στο ίδιο σημείο στο οποίο, καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σήμερα το πρωί στις 11:47

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 137 χλμ. δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 12 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με διαφορά δύο λεπτών στα δυτικά και στα ανατολικά της Κρήτης απασχόλησαν τους σεισμολόγους.

Πιο συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,0 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:47 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά της Κρήτης σε απόσταση 137 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων ή 99 χιλιομέτρων δυτικά του Πλατάνου Κισάμου.


Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, δύο λεπτά νωρίτερα, στις 11:45 πμ, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή, νότια του Λασιθίου.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 92 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε την καταγραφή των σεισμών στους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκονται στον Βάμο και στον Σίβα.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ