2012-09-21 19:48:05
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ
Τρόικα: Επιστρέφουμε σε δέκα ημέρες - Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ικανοποιητική πρόοδο» και προσβλέπει σε συνέχιση των διαβουλεύσεων για επιτυχή ολοκλήρωση

Τελείωσε λίγο μετά τις 18:30 της Παρασκευής η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την τρόικα για το κλείσιμο του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ η οποία είχε ξεκινήσει στις 16:00.

Για μικρή παύση των συζητήσεων και επιστροφή σε 10 ημέρες ώστε να κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος κάνει λόγο η ανακοίνωση της τρόικας που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, αμέσως μετά τη συνάντηση των επικεφαλής με τον υπουργό Οικονομικών. Στην Αθήνα θα παραμείνουν τεχνικά κλιμάκια ενώ θα γίνουν και τηλεδιασκέψεις.

Η ανακοίνωση: 

«Η αποστολή της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα θα κάνει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις αρχές σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος
. Αναμένει να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ορισμένοι εμπειρογνώμονες της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα για να βοηθήσουν τις αρχές με περαιτέρω τεχνικές εργασίες, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες (σ.σ.: εννοεί μέσω τηλεδιασκέψεων με τα κεντρικά της ΕΕ του ΔΝΤ και της ΕΚΤ). Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο. Η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων αυτών σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ