2012-09-24 18:39:07
Φωτογραφία για Από το 2015 η οδηγία Solvency II
Από το 2015 το Solvency II και βλέπουμε. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο αρμόδιος επίτροπος εσωτερικής αγοράς Michel Barnier σε συνάντηση που είχε στα μέσα της εβδομάδας με στελέχη από όλες τις ασφαλιστικές ενώσεις της Ευρώπης, οι οποίες εκπροσωπούν ασφαλιστικές εταιρείες.

Η αναβολή για ένα ακόμη χρόνο έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έχει ψηφιστεί και η οδηγία Omnibus II (οδηγία που τροποποιεί την οδηγία 2009/138/ΕΚ, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η νέα δομή των εποπτικών φορέων για την ασφάλιση και, συγκεκριμένα, η σύσταση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΑΑΕΣ)).

Ήδη η Insurance Europe, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνάντηση που βρισκόταν και εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος o Μichel Barnier, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, πρότεινε την καθυστέρηση κατά ένα χρόνο την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ, η οποία επρόκειτο να εφαρμοστεί το 2014. Σχετικό ρεπορτάζ είχε και το πρακτορείο Reuters.

Η Solvency II είναι η νέα κοινοτική οδηγία που ρυθμίζει τις απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Πάντως δεν αποκλείεται στην αναβολή να παίζει ρόλο και η κρίση του δημοσίου χρέους που έχει πλήξει και τις ασφαλιστικές εταιρείες.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ