2012-10-05 18:42:01
Φωτογραφία για Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: «Υποχρεωμένη η ΕΕ να συνδράμει τη Χώρα μας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Η ευθύνη είναι μεγάλη»
από το Γραφείο Τύπου

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Σωκράτης Ακριτίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση Με δεδομένη πλέον την συνεχή, αμείωτη και αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών, στην Ελλάδα, μέσω των νησιών κοντά στα μικρασιατικά παράλια, προστίθεται νέο πρόβλημα στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας.

Τα πολλά ελληνικά νησιά και το μεγάλο μήκος ακτογραμμών, με τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για πλήρη ή τουλάχιστον ικανοποιητικό έλεγχο, καθιστούν την πρόληψη και αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας εξαιρετικά δύσκολη.

Η υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις σχετικές επιχειρήσεις ελέγχου, είναι και δεδομένη και επιβεβλημένη. Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά, οι Ευρωπαίοι ξέρουν πώς να ασκούν κριτική, να υποδεικνύουν και να κουνάνε το δάχτυλο, με στόχο τα απόλυτα συμφέροντά τους, παραβλέποντας τις δικές τους συμβατικές υποχρεώσεις.


Είναι άμεσα απαραίτητο η ελληνική Κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ουσιαστική και επαρκή συμμετοχή της στην δύναμη ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ε.Ε.

Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η τραγωδία. Η Ελλάδα δεν αντέχει πια. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των Ελλήνων προς το συνάνθρωπο δεν εξαντλούνται, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο εκμετάλλευσης των εντός και εκτός Ελλάδος ανεγκέφαλων αρμοδίων. Η ελληνική Κυβέρνηση καλείται να ενεργήσει, πριν είναι πολύ αργά, για την κοινωνία και τη Χώρα μας.

Η ευθύνη είναι μεγάλη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ