2012-10-05 23:56:03
Φωτογραφία για Χαμηλότερα επιτόκια για την Ελλάδα ζητεί ο Τσαρλς Νταλάρα
Έκκληση προς τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας να μειώσουν τα επιτόκια που χρεώνουν τη χώρα, έτσι ώστε να βγει ευκολότερα από την ύφεση, απηύθυνε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να περιορίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα χωρίς ανάπτυξη και τόνισε πως χρειάζεται περισσότερη επιείκεια από την τρόικα. «Δεν υπάρχει λόγος η Ευρωζώνη να συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια σε αυτά επίπεδα», δήλωσε ο επικεφαλής του IIF σε δημοσιογράφους.

Εξάλλου, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης μέρους του ελληνικού χρέους για να βοηθήσει την Ελλάδα να υλοποιήσει τους στόχους της.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Νταλάρα, μια μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ούτε παραγωγική ούτε απαραίτητη. «Θα ενθαρρύναμε μεγαλύτερη προθυμία εκ μέρους των δανειστών της Ευρωζώνης, και θα ήθελα να προτείνω ακόμη και το ΔΝΤ... να μειώσει ουσιαστικά τα επιτόκια των δανείων που είναι σήμερα σε εκκρεμότητα», είπε.


Πρότεινε ως στόχο το 0,8% στα επίσημα δάνεια, κάτω από το 4% που είχε αρχικά υιοθετηθεί.

Ο Τσαρλς Νταλάρα κάλεσε επίσης τους διεθνείς δανειστές να δώσουν πίστωση χρόνου στην Ελλάδα για να αποπληρώσει τα δάνειά της, όπως έχει ήδη ζητήσει η χώρα, και να εστιάσει σε μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ