2012-10-06 10:58:08
Φωτογραφία για Γαλλία: Συλλήψεις αστυνομικών για συναλλαγές με εμπόρους ναρκωτικών
Δώδεκα Γάλλοι αστυνομικοί προσήχθησαν χθες στη δικαιοσύνη, ως ύποπτοι για οικονομικές συναλλαγές με εμπόρους ναρκωτικών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας ο οποίος δεν απέκλεισε στην υπόθεση να εμπλέκονται περισσότερα άτομα Πρόκειται για επτά αξιωματικούς της αντι-εγκληματικής ταξιαρχίας (BAC) σε περιοχή βόρεια της Μασσαλίας και άλλους πέντε οι οποίοι τέθηκαν υπό εισαγγελική έρευνα.

«Είναι πιθανό και άλλοι να εμπλέκονται ποινικά με διάφορους τρόπους. Η αίσθηση είναι ότι μια γάγγραινα επηρέασε την υπηρεσία αυτή», δήλωσε ο εισαγγελέας, Ζακ Νταλέστ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο δικαστή, τα στοιχεία που καταγράφηκαν είναι «συντριπτικά» και δείχνουν «έναν κατάλογο απαράδεκτης συμπεριφοράς» στον οποίο περιλαμβάνονται κλοπές, εκβιασμοί και διακίνηση ναρκωτικών.

Η σύλληψη των υπόπτων και η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, βασίζεται επίσης στην ανακάλυψη περίπου 450 γραμμαρίων ναρκωτικών, αλλά και στην εύρεση διαφόρων χρηματικών ποσών έως 85 ευρώ, στις ψευδοροφές των αποδυτηρίων του αστυνομικού τμήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλίς ανέφερε ότι η υπόθεση είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει χώρος για εκείνους που αμαυρώνουν την αστυνομία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ