2012-10-06 12:08:08
Φωτογραφία για Μια τρελή ιντερνετική ιδέα δύο Ελλήνων για παγκόσμιο ρεκορ
Τελικά, ο χρόνος είναι χρήμα; Δύο Έλληνες προσπαθούν να αποδείξουν ότι, άν όχι είναι, τουλάχιστον μπορεί να γίνει. Ο Κώστας και ο Γιώργος , δύο Έλληνες άνεργοι, αξιοποίησαν μία ιδέα τους και πουλούν το...χρόνο τους. Χωρίζοντας ένα έτος σε δεκάδες δευτερολέπτων, πωλούν χρόνο σε όσους ενδιαφέρονται να τον αγοράσουν.

Ο στόχος είναι να γίνει το ρολόι, το πιο ακριβό στον κόσμο, βασιζόμενο στα χρήματα που θα '' επενδύσει'' ο κόσμος.

Η ιδέα πολύ απλή, όσο και πρωτότυπη. Έφτιαξαν μία ιστοσελίδα, ονόματι clockular.com, με μότο “It's you o'clock!” και ένα ψηφιακό ρολόι, με θέση για μία εικόνα δίπλα του. Ποια εικόνα θα προβάλλεται στη θέση αυτή; Εξαρτάται με το ποιος έχει αγοράσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διανύεται τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν, αγοράζουν χρόνο προβολής στο ψηφιακό αυτό ρολόι, με ελάχιστο τα 10 δευτερόλεπτα , (να προλάβει να γίνει αντιληπτή η εικόνα που θα φανεί!) με δυνατότητα προβολής ονόματος και δημιουργία link με οποιαδήποτε ιστοσελίδα μπορεί κάποιος να προβάλει νόμιμα. Από απλούς χρήστες, μέχρι πολυεθνικές εταιρίες, όλοι μπορούν να αξιωθούν λίγο χρόνο προβολής.


Οι βλέψεις των δημιουργών του ψηφιακού αυτού ρολογιού μεγάλες. Όταν πουληθεί όλος ο χρόνος, το παγκόσμιο αυτό ψηφιακό ρολόι ελπίζουν να παραμείνει εν λειτουργία για πολλές γενιές. Προς το παρόν, μπορούν να εγγυηθούν τρία συνεχή χρόνια λειτουργίας του. Τέλος, ελπίζουν να γράψουν τη δική τους σελίδα στην ιστορία του διαδικτύου, σπάζοντας ταυτόχρονα, ή δημιουργώντας, κάποιο ρεκόρ.

Απ' ότι φαίνεται, από την εδώ και λίγες μέρες λειτουργία του, η ιδέα αυτή έχει τραβήξει κόσμο. Αρκετοί έχουν αγοράσει το δικό τους χρόνο προβολής στην ιδιότυπη αυτή ψηφιακή κορνίζα, και το πλήθος των ιδιοκτητών αυξάνεται συνεχώς. Καλή επιτυχία στα παιδιά για την απλή ιδέα τους. Αφού δεν είχαν κάτι να κάνουν με το χρόνο τους, γιατί να μην τον πουλήσουν;

spoiltops.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ