2012-10-07 09:10:52
Φωτογραφία για ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ Η ανοιχτή πληγή του Σκαραμαγκά
Τα προχθεσινά επεισόδια επανέφεραν στην επιφάνεια το «αμαρτωλό» παρελθόν του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας, το οποίο απαξιώνεται χρόνο με τον χρόνο

Από τις 18 Απριλίου του φετινού χρόνου το ΔΣ του Σκαραμαγκά εφαρμόζει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας... μία ημέρα την εβδομάδα!Η έφοδος στο Πεντάγωνο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ?χωρίς να θέλει κανείς να δικαιολογήσει τη στάση τους? δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία? Το πρόβλημα των Ναυπηγείων ταλανίζει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις Το Δημόσιο, με μία σειρά εσφαλμένων επιλογών, κραυγαλέων παραλείψεων και παράνομων διαδικασιών, οδήγησε το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας σε κατακερματισμό και πλήρη απαξίωση, αφού σήμερα η «επίσημη» αξία του ισούται με ένα ευρώ. Ο Σκαραμαγκάς, και από οικονομικής απόψεως αλλά και «τεχνικής», έχει πτωχεύσει. Ο τελευταίος ισολογισμός του (δημοσιεύτηκε στις 25/07/2012) αναφέρει συσσωρευμένες ζημίες 433 εκατ. ευρώ.


Το ελληνικό κράτος έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει δισεκατομμύρια ευρώ και έχει παραλάβει μόνο ένα υποβρύχιο που ναυπηγήθηκε στο Κίελο (όχι στον Σκαραμαγκά). Ολα αυτά τα ποσά κάθε άλλο παρά ωφέλησαν την Αμυνα. Δεν εξασφάλισαν επίσης, παρά τις θριαμβευτικές ιαχές, τις θέσεις που δήθεν «σώθηκαν» και οι οποίες συνεχώς χάνονται.

Η νέα ιδιοκτησία του Σκαραμαγκά, αραβικών συμφερόντων, που επελέγη με τις ευλογίες της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με την «προίκα» των δύο επιπλέον υποβρυχίων που τους έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Αμυνας, με τη συγκατάθεση του Δ. Ελευσινιώτη, τότε αρχηγού ΓΕΝ και νυν υφυπουργού Αμυνας, παρότι έχει εισπράξει, από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και σήμερα, άνω των 450 εκατ. ευρώ, δεν έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε σοβαρή εργασία στα υποβρύχια. Δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ σαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή δάνειο ή εγγύηση για χρηματοδότηση...

Παρ' όλ' αυτά, όμως, οι Αραβες προσέφυγαν στη Διαιτησία απαιτώντας αποζημίωση ενός δισ. ευρώ με βάση μία σύμβαση που, όπως αποδεικνύεται, καταλήγει σε βάρος του Δημοσίου. Και, πραγματικά, απορίας άξιο είναι σε ποιες υπηρεσιακές εισηγήσεις στηρίχτηκαν οι τότε αρμόδιοι και τι νομική προστασία του Δημοσίου εισηγήθηκαν οι θεσμοθετημένοι νομικοί του σύμβουλοι.

Από 18 Απριλίου του 2012 το ΔΣ του Σκαραμαγκά εφαρμόζει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μία ημέρα την εβδομάδα.

Οι ταλαιπωρίες του Σκαραμαγκά και κατ΄ επέκταση του συνόλου της ναυπηγικής βιομηχανίας κορυφώθηκαν την τελευταία πενταετία.

Το Δημόσιο πρότεινε το 2009 στην ΕΕ να χρησιμοποιείται ο Σκαραμαγκάς αποκλειστικά για τα πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης δέχτηκε να απέχει ο Σκαραμαγκάς από οποιαδήποτε εμπορική πράξη επί 15ετία. Και αυτό για να απαλλαγούν τα Ναυπηγεία (ή οι μέτοχοί τους) από την υποχρέωση να επιστρέψουν εντόκως στο Δημόσιο όλες τις παράνομες επιδοτήσεις που με περισσή ανευθυνότητα είχε χορηγήσει (το ποσό στα τέλη του 2010 ήταν 500 εκατ.).

Περικοπή

Προ πενταετίας αποκόπηκε από τον Σκαραμαγκά η εγκατάσταση και η δραστηριότητα στον χώρο του σιδηροδρομικού υλικού και τώρα δρομολογήθηκε και η αποκοπή και του εμπορικού τμήματος.

Το 2009-2010 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου δήλωσαν εγγράφως στην ΕΕ ότι μία μοναδική για τη χώρα υποδομή (η μόνιμη δεξαμενή μήκους 300 μ. και πλάτους 60 μ., ικανή να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 250.000 τ.) πρέπει να παραμείνει στο πολεμικό τμήμα του Σκαραμαγκά. Προφανώς για να ναυπηγούν φρεγάτες εκτοπίσματος 6.000 τ., μήκους 150 μ. και πλάτους 25 μ.!!!!! Πρόκειται, αν όχι για έγκλημα, για ασύγγνωστη προχειρότητα και επιπολαιότητα που στέρησε τη χώρα από τη δυνατότητα να δεξαμενίζει, επισκευάζει και ναυπηγεί εμπορικά πλοία άνω των 100.000 τ. Ενα πλήγμα για όλα τα ναυπηγεία της χώρας και τη Ζώνη. Μία αδρανοποίηση βασικής υποδομής.

Στη σκιά του... μεγάλου αδερφού

Αγώνας επιβίωσης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου

Το Νεώριο λειτουργεί επί δεκαοκτώ χρόνια και η Ελευσίνα άλλα δεκαπέντε κάτω από τη σημερινή ιδιοκτησία.

Τα δύο αυτά ναυπηγεία είναι ο «φτωχός συγγενής» σε σύγκριση με τον Σκαραμαγκά. Αναλογικά το ύψος των κρατικών παραγγελιών στον Σκαραμαγκά σε σχέση με Ελευσίνα/Νεώριο είναι 3 προς 1.

Κατά τη διάρκεια των δεκαοκτώ χρόνων Ελευσίνα και Νεώριο καυχιούνται ότι δεν έλαβαν καμία επιδότηση από το Δημόσιο. Μέχρι και το 2009 ο κύκλος εργασιών πλέον του 50% προερχόταν από τον εμπορικό τομέα. Λειτούργησαν και λειτουργούν με προσωπικό 1.200 ατόμων όσο και ο Σκαραμαγκάς.

Οι άνθρωποι του Νεωρίου - Ελευσίνας αναφέρουν με νόημα ότι μέχρι και το 2009 κάλυπταν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις παρά τις προκλητικές «προτιμήσεις» του Δημοσίου προς τον Σκαραμαγκά, «προτιμήσεις» που έχουν χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. παράνομες και έχουν οδηγήσει τη χώρα σε καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από το 2008, Ελευσίνα και Νεώριο προσπαθούν όπως και η υπόλοιπη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να επιβιώσουν μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης.

Στο Νεώριο και την Ελευσίνα γκρινιάζουν ότι οι δημόσιοι φορείς λειτουργούν με μια σαδιστική γραφειοκρατική μονολιθικότητα. Είναι χαρακτηριστική η παγερή αδιαφορία του Δημοσίου στην προσπάθεια της Ελευσίνας να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Από την άλλη οι τράπεζες ζώντας και το δικό τους δράμα έχουν σταματήσει να χρηματοδοτούν με κεφάλαια κίνησης τις επιχειρήσεις και το χειρότερο, επιβάλλουν εξοντωτικά επιτόκια υπερημερίας άνω του 12%.

Δημόσιο και τράπεζες αποτελειώνουν τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Οι προμηθευτές εξωτερικού και εσωτερικού δεν δέχονται πλέον παραγγελίες παρά μόνον «τοις μετρητοίς».

Και όλα αυτά ενώ η ένταση στην Αν. Μεσόγειο και τον μεσογειακό αραβικό κόσμο περιορίζει τις εμπορικές θαλάσσιες μεταφορές και μειώνει κάθετα τους τζίρους των ναυπηγείων...

Η Ζώνη

Στη Ζώνη λειτουργεί ένας μικρός αριθμός μεσαίων ναυπηγικών επιχειρήσεων και ένας απροσδιόριστος αριθμός μικρών ναυπηγείων - καρνάγια. Το ουσιώδες όμως είναι ότι στον χώρο κυριαρχεί ένα σωματείο εργατοτεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη επιχείρηση, είναι όμως απόλυτα συντεχνιακού χαρακτήρα. Το «σωματείο» αυτό επιβάλλει τις απόψεις του σε όσους επιχειρηματίες του χώρου επιμένουν να δραστηριοποιούνται. Πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εργατοτεχνικού προσωπικού της Ζώνης απασχολείται στα μεγάλα ναυπηγεία της χώρας. Ο αποκλεισμός του Σκαραμαγκά είχε οδυνηρές επιπτώσεις στη Ζώνη με κάθετη μείωση της απασχόλησης.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ