2012-10-10 23:39:02
Φωτογραφία για Απομακρύνουν τα λυόμενα απ' το σχολείο... μετά από 30 χρόνια!
Έληξε χθες η κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, ύστερα από 6 ημέρες καθώς ο διευθυντής από κοινού με τους υποδιευθυντές συζήτησαν τα προβλήματα του σχολείου με τους μαθητές.

Η λύση σε ένα από τα προβλήματα δρομολογήθηκε ήδη, καθώς οι αρμόδιοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των μαθητών για απομάκρυνση των λυόμενων που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα ως σχολικές αίθουσες. Πράγματι, σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η αποσύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος από τα λυόμενα ενώ το μεσημέρι έγινε η απομάκρυνση τους από την σχολική μονάδα.

Τα λυόμενα κτίρια βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου εδώ και ... περίπου 30 χρόνια προκειμένου να στεγάσουν περίπου 500 μαθητές.

Η κατάληψη μπορεί να έληξε χθες, άφησε όμως πίσω της φθορές σε θρανία, καρέκλες αλλά και μια μεσοτοιχία από γυψοσανίδα ... κατεστραμμένη. Το αίτημα των μαθητών για δημιουργία καπνιστηρίου, δεν έγινε φυσικά δεκτό καθώς απαγορεύεται δια νόμου.


«Αλυσίδα»…καταλήψεων!

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκε και σήμερα η κατάληψη στο 2ου ΕΠΑΛ, στο μουσικό Λύκειο Γουβών, το γυμνάσιο και το Λύκειο Μελεσών ενώ υπό κατάληψη τελούν από σήμερα το 5ο ΕΠΑΛ, με αιτήματα που σχετίζονται με τους καθηγητές και τα βιβλία αλλά και το 8ο Λύκειο.

Τα αιτήματα τους κατέβαλαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι μαθητές του λυκείου Μελεσών , ζητώντας ένα επιπλέον λεωφορείο για τη μεταφορά μαθητών από τους Κουνάβους, τα Πεζά και το Καταλαγάρι αλλά και αλλαγή…της δομής του βιβλίου οργάνωσης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ