2012-10-11 00:10:04
Φωτογραφία για Θωρακίζεται η Ελλάδα από τα πυρηνικά απόβλητα
Κίνηση-ματ του υπουργού Παιδείας μετατρέπει την χώρα σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ευρώπη για θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων.

Μια σημαντική πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας θωρακίζει την χώρα κατά των πυρηνικών αποβλήτων. Την ώρα που αναζητούνται μετά μανίας χώροι απόθεσης των αποβλήτων αυτών και μάλιστα έχουν γίνει και αντικείμενο λαθρεμπορίας, η Ελλάδα κάνει ένα βήμα παραπάνω για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος ξεκόλλησε την επί μια δεκαετία περίπου ξεχασμένη Μακροπρόθεση Συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας κάνοντας την χώρα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ευρώπη για θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων!

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής περιμένοντας να προωθηθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση σφραγίζοντας έτσι την ξεκάθαρη θέση της χώρας κατά των πυρηνικών.

Έτσι, η Ελλάδα μέσω της ΕΕΑΕ θα τρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα για την πλήρη κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού τόσο της χώρας όσο και επισκεπτών από άλλες χώρες.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η χώρα περιβάλλεται από πυρηνικές εγκαταστάσεις και είναι η μόνη που κατηγορηματικά αποκλείει την χρήση της πυρηνικής ενέργειας έκτος των ιατρικών αναγκών.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ