2012-10-12 19:50:03
Φωτογραφία για Εξιχνιάστηκε η ληστεία - ''μαμούθ'' της χρηματαποστολής στο Ηράκλειο με λεία 1.000.000 ευρώ
Σαν βόμβα έπεσε στην τοπική κοινωνία η λίστα με τα ονόματα των μελών της συμμορίας, που το μεσημέρι της 30ης Σεπτεμβρίου του 2011 λήστεψε θωρακισμένου όχημα χρηματαποστολής το οποίο μετέφερε 1.060.000 ΕΥΡΩ.

Συντονιστής της παρέας των τεσσάρων φαίνεται να είναι γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, αν και οι 3 από τους 4 φερόμενους ως δράστες είχαν ισότιμους ρόλους.

Δύο εκ των δραστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο είναι ξαδέρφια.

Οι 3 από τους 4 χαρακτηρίζονται ως οι ηθικοί αυτουργοί στην ληστεία-μαμούθ ενώ ο 4ος έπαιζε τον ρόλο του προπομπού αλλά και του μεταφορέα των χρημάτων από το Ηράκλειο στο Μπαλί.

Οι 4 άνδρες από το Μυλοπόταμο, έπεσαν χθες στα δίκτυα της ΕΛΑΣ έπειτα από συντονισμένες και μεθοδευμένες έρευνες των αστυνομικών, που διήρκησαν περίπου ένα χρόνο.

Οι κινήσεις των κατηγορουμένων ήταν μεθοδευμένες και προσπάθησαν να μην κάνουν λάθη, τα οποία θα οδηγούσαν την αστυνομία στα ίχνη τους.


Ωστόσο τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο τζάμι ενός εκ των 2 κλεμμένων οχημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν για την ληστεία -μαμούθ, ήταν η αρχή των ερευνών των αξιωματικών της Υ.Α. Ηρακλείου ενώ με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί κατάφεραν αν φτάσουν στα ίχνη των συνεργών του.

Οι ληστές έδρασαν βάση ενός οργανωμένου σχεδίου. Οι 3 από τους 4 είχαν κλέψει 2 φορτηγάκια τα οποία χρησιμοποίησαν στην ληστεία.

Μάλιστα, λίγες ώρες νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου, όπου στάθμευσαν και το όχημα με το οποίο θα απομακρύνονταν από το σημείο της ληστείας, ενώ ο 4ος της ''παρέας'', οδηγός ΤΑΞΙ, οδηγώντας το όχημα του, τους περίμενε σε κοντινό σημείο από το σημείο που ακινητοποίησαν το θωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής και στην συνέχεια αφού παρέλαβε τους 14 σάκους με τα χρήματα και τα σύνεργα της ληστείας τους οδήγησε σε ποιμνιοστάσιο, στο Μπαλί, το οποίο ανήκει σε ένα εκ των δραστών.

Σύμφωνα με τον δ/ντη της Υποδ/νσης Ασφαλείας, στην ληστεία του αιώνα δεν συμμετείχε κανένας από τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών και η επιλογή για το πιο όχημα θα “χτυπούσαν οι δράστες έγινε με βάση την παλαιότητά του και όχι με βάση το ποσό που μετέφερε, αφού όπως αποδείκτηκε κανένας από τους ένοπλους κουκουλοφόρους δεν γνώριζε το χρηματικό ποσό που περιείχαν οι 14 σάκκοι.

Στα δίκτυα των αστυνομικών αρχών του Ηρακλείου έπεσαν 8 ακόμα άτομα τα οποία κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοτήτων τα οποία μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την “ληστεία του αιώνα”, όμως η παράνομη δραστηριότητά τους έγινε αντιληπτή στους αστυνομικούς στα πλαίσια των ερευνών για τον εντοπισμό των ληστών.

Πρόκειται, ίσως, για την πιο δύσκολη υπόθεση που εξιχνίασαν οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί της Υ.Α. Και του εγκληματολογικού τμήματος Ηρακλείου, καθώς η ληστεία έγινε βάση ενός οργανωμένου σχεδίου, χωρίς λάθη, με τους ληστές να μην αφήνουν πίσω τους στοιχέια που θα τους πρόδιδαν στην ΕΛΑΣ.

Επίσης η καθημερινή συμπεριφορά των τεσσάρων, οι οποίοι μετά την ληστεία δεν είχαν καμία επικοινωνία μεταξύ τους, δεν πρόδιδε την παράνομη δράση τους.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο και ένα (1) πιστόλι

• Είδη οπλισμού, εξαρτήματα όπλων και πυρομαχικά

• Το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ

Επίσης, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας, διενεργήθηκαν παράλληλα έρευνες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οκτώ ακόμα Έλληνες και να αναζητείται ακόμη ένας, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών, όπλων και αρχαίων αντικειμένων.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν:

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (834,2) γραμμάρια και δυο (2) σπόροι κάνναβης

• μία (1) καραμπίνα

• τρία (3) πιστόλια κρότου – αερίου

• οκτακόσια εβδομήντα πέντε (875) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (πιστολιών, πολεμικού τυφεκίου τύπου «KALASHNIKOV»)

• τέσσερις (4) γεμιστήρες όπλων

• τρία (3) μαχαίρια και ένα (1) ξιφίδιο

• μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)

• ένα (1) τμήμα χειρολαβής αρχαίου αμφορέα

• τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας

• είκοσι τρία (23) κινητά τηλέφωνα

Τις αστυνομικές έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ NOVA Η Volleyleague
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ NOVA Η Volleyleague
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ