2012-10-14 10:08:02
Φωτογραφία για Η Κρήτη τιμά σήμερα τις χαμένες πατρίδες
Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικράς Ασίας, την άφιξη των προσφύγων και τη δημιουργία της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Μασταμπά Ηρακλείου πραγματοποιούνται από το πρωί στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής για τις χαμένες πατρίδες... Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τα «90 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικράς Ασίας , την άφιξη των προσφύγων, και τη δημιουργία της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου» στην Παναγίτσα στον Μασταμπά Ηρακλείου.

Πρόκειται για διοργάνωση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης-Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασταμπά Ηρακλείου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή πρωί:

7.00- 10 π.μ. Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Μνημόσυνο των προαπελθόντων Μικρασιατών ενοριτών και κτητόρων της μικρής Παναγίτσας.


Αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακός.

Παραδοσιακοί μικρασιάτικοι χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού « Η ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ».

Κυριακή απόγευμα: 18.00- 20.00

Χαιρετισμός συνέδρων και φορέων που συμμετέχουν.

Ομιλία του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα με θέμα «Συνείδηση και ταυτότητα στους πρόσφυγες της Ελλάδας το 1922».

Ομιλία – αναφορά στη ζωή και το έργο του αγιορείτη μοναχού και αγιογράφου Αντωνίου Ποδαρά εκ Μικράς Ασίας από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α.Κ. π. Μεθόδιο Βερνιδάκη

Ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικού προϊσταμένου του Ι. Ναού π. Νικόλαου Πασχαλίδη, με θέμα: Η σύσταση της ενορίας και ο πρώτος εφημέριος της π. Πλούταρχος Πιπερόπουλος (Απονομή τιμητικής πλακέτας στους απογόνους του).

Κλείσιμο της εκδηλώσεως υπό του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου
prismanews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ