2012-10-21 21:06:03
Φωτογραφία για Γαμήλιος πυρετός στο Λουξεμβούργο
Πυρετός κατέλαβε το Λουξεμβούργο τον γάμο του 30χρονου πρίγκιπα Γκιγιόμ και τη 28χρονης Βελγίδας κοντέσας Στεφανί ντε Λανόφ, που τελέστηκε χθες.

Για τους γαλαζοαίματους του Μεγάλου Δουκάτου, ήταν το πιο σημαντικό γεγονός εδώ και δεκαετίες.

Βασιλιάδες και αλλά και… κοινοί θνητοί παρέστησαν στην τελετή στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, μια μέρα αφότου το ζεύγος είπε το ναι σε μια πολιτική τελετή.

Ειδικές για την περίπτωση σοκολάτες, σαμπάνια και πορσελάνες με την φωτογραφία του ζεύγους στόλισαν τις βιτρίνες των καταστημάτων του Λουξεμβούργου, ενώ οι φαν της χλιδής έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια τριήμερη ξενάγηση την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Τουρισμού της πόλης με θέμα τον λαμπερό γάμο.

Περισσότερα από 120 κανάλια ζήτησαν διαπίστευση για να καλύψουν το γεγονός, μεταξύ αυτών, τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες από την Κίνα, το Μαρόκο, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο πρίγκιπας Γκιγιόμ είναι πρώτος στην σειρά διαδοχής για τον θρόνο και γνωρίζει αρκετά χρόνια την Στεφανί. Άρχισαν να βγαίνουν ωστόσο το 2009 όταν ξανασυναντήθηκαν σε ένα πάρτι και αρραβωνιάστηκαν το 2011.

Η νύφη είναι από αριστοκρατική οικογένεια του Βελγίου, μιλά καλά γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά και σε συνέντευξή της έχει μιλήσει για την αμοιβαία αγάπη με «τον πρίγκηπα της».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ