2012-10-25 21:15:03
Φωτογραφία για Αύξηση 2 ευρώ στα τσιγάρα υπέρ του ΕΟΠΥΥ!
Αύξηση κατά 2 ευρώ στην τιμή των τσιγάρων προτείνουν οι επιστήμονες, εκτιμώντας ότι τα έσοδα, άνω του ενός δισ. ευρώ, θα μπορούσαν να... διατεθούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

Η πρόταση εκφράστηκε από τον κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλο, ο οποίος, σε εκδήλωση στο υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων συνεπάγεται μείωση της κατανάλωσης καπνού αλλά και του αριθμού των καπνιστών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, κατήγγειλε την αδιαφορία της πολιτείας ως προς την εφαρμογή των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου, τονίζοντας πως αν και το 2011 πραγματοποιήθηκαν 94.140 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, επιβλήθηκαν μόλις 2.842 πρόστιμα, εκ των οποίων εισπράχθηκαν λιγότερα από τα μισά

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κυρία Τζένη Κρεμαστινού, η τηλεφωνική γραμμή 1142 του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δεχθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 περισσότερες από 60.500 καταγγελίες για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, εκ των οποίων το 42,5% αφορούσε την περιοχή ευθύνης της περιφέρειας Αττικής.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ