2012-10-28 09:17:03
Φωτογραφία για Άγνωστο έργο του Fra Angelico πουλήθηκε για 445.000 ευρώ
Ένα άγνωστο έργο του μεγάλου ζωγράφου Φρα Αντζέλικο (Fra Angelico), που είχε φυλαχτεί με μεγάλη προσοχή στη νότιο Γαλλία... από την ίδια οικογένεια από τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, πουλήθηκε σήμερα σε ένα Γάλλο συλλέκτη στην τιμή των 445.000 ευρώ.

Η δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία ξεκίνησε στις 150.000 ευρώ, και συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 200 άτομα. Ο συλλέκτης, ο οποίος προχώρησε στην πλειοδοσία και την αγορά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σημαντικά γαλλικά μουσεία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά τελικά κανένα δεν αγόρασε το έργο. Το έργο αυτό του οποίου η αυθεντικότητα επιβεβαιώθηκε από τον Μισέλ Λακλότ, ιστορικό τέχνης ειδικό στην ιταλική ζωγραφική του 14ου και του 15ου αιώνα, και πρώην διευθυντή του Λούβρου, είναι το κεντρικό θέμα μιας "Θηβαίδας και αποτελείτο από έξι τμήματα, που κόπηκε σε κομμάτια στο τέλος του δέκατου όγδοου και πωλήθηκε κομμάτι-κομμάτι.

Προερχόμενος πιθανώς από το μοναστήρι των πατέρων Καμαλντόλι, της Σαντα Μαρία ντελι Αντζελι στη Φλωρεντία, σύμφωνα με τον Λακλότ, ο πίνακας, διαστάσεων 27,5 x 38,5 εκ. απεικονίζει σκηνές από τη ζωή των πρώτων πατέρων στην έρημο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ