2012-10-31 13:12:02
Φωτογραφία για WEF: Κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο το Χονγκ Κονγκ και το 2012
Έκθεση του World Economic Forum (WEF) αναδεικνύει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Χονγκ Κονγκ ως το κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Η έκθεση του WEF αξιολόγησε μία σειρά παραγόντων -πέραν των όγκων των χρηματιστηριακών συναλλαγών- όπως το επιχειρηματικό περιβάλλον, οι υποδομές, το φορολογικό καθεστώς, οι τραπεζικές και μη τραπεζικές υπηρεσίες, η λειτουργία των αγορών και η πρόσβαση σε αυτές, αλλά και το γενικότερο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Μάλιστα, σε σχέση με το 2011, δεν προέκυψε καμία αλλαγή στην κατάταξη των 6 πρώτων θέσεων. Το Χονγκ Κονγκ ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Η μοναδικές αδυναμίες που εντοπίζει η έκθεση σε σχέση με το Χονγκ Κονγκ είναι η «σχετικά υπο-ανεπτυγμένη αγορά ομολόγων, καθώς και το γεγονός ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος μένει ακόμα να απελευθερωθεί πλήρως».

Το top-10 των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων του κόσμου συμπληρώνουν η Ιαπωνία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Η έκθεση κάνει επίσης αναφορά στο «τιτάνιο» έργο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης διεθνώς, καθώς η έλλειψή της «σε ολόκληρο το σύστημα αποτελεί τροχοπέδη για τις επενδύσεις».
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ