2012-10-31 13:05:12
Φωτογραφία για Σαχινίδης στις Κάννες: Βρε σεις, μήπως πάνε να μας σκοτώσουν;
Τώρα μαθαίνουμε σιγά-σιγά τι έγινε στη Σύνοδο των Καννών με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, όταν ο τότε Ελληνας Πρωθυπουργός τους μετέφερε την ιδέα του για δημοψήφισμα. Τα γράφουμε και αλλού. Ο Φίλιππος Σαχινίδης, που ήταν παρών, δίνει τη δική του εκδοχή.

Στη Σύνοδο των Καννών, λοιπόν, τον Νοέμβριο του 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώπιον Σαρκοζί και Μέρκελ υφίσταται «μαστίγωμα» επειδή κατέθεσε την ιδέα για δημοψήφισμα.

Στο κεντρικό τραπέζι κάθονται οι ηγέτες. Στην πίσω σειρά των καθισμάτων κάθονται οι υφυπουργοί και οι συνεργάτες τους. Δίπλα δίπλα σε μια άκρη κάθονται ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο γιατρός Χρήστος Δερβένης που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πάρει μαζί του στις Κάννες γιατί υπέφερε από κρίση σκωληκοειδίτιδας (τα θυμάστε).

Τα πνεύματα μεταξύ των ηγετών αγριεύουν. Ο Σαρκοζί έξαλλος βρίζει τον Παπανδρέου. «You are α fucking psychο» (είσαι τρελός, ρε γαμώτο) του λέει και οι φλέβες του έχουν πεταχτεί από το λαιμό.


Η ώρα περνάει, τα πνεύματα κάπως ηρεμούν, μετά ξαναφουντώνουν.

«Ωχ, έρχεται πάλι ο βούρδουλας» γυρίζει και λέει ο Σαχινίδης στον γιατρό Δερβένη που παρακολουθούσε άφωνος.

Η Σύνοδος κλείνει με ολοκληρωτική πανωλεθρία του Παπανδρέου και τα αυτοκίνητα της ελληνικής αποστολής ξεκινούν μέσα στη νύχτα για το αεροδρόμιο, επιστροφή στην Αθήνα, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Τους οδηγούν προς τα κει, εξουθενωμένους, στα άγρια μεσάνυχτα, μέσα από σκοτεινούς δρόμους.

«Βρε σεις, μήπως πάνε να μας σκοτώσουν;» ρωτάει ο Σαχινίδης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ