2012-11-01 10:48:45
Φωτογραφία για Κουμαντάρεται ο Φασισμός;
Γράφει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου 

● Διεθνής Ημέρα Χορτοφαγίας. Προσοχή όμως, διότι τα όνειρα είναι σαρκοφάγα, όπως γράφω και σ’ ένα από τα βιβλία μου ● Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου 1824, ο Ανδρέας Μιαούλης καταδιώκοντας τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Χοσρέφ, υπό τον Ναύαρχο Ιμπραήμ, τον συναντά έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Στη ναυμαχία που έγινε, ο Μιαούλης κυρίευσε 7 φορτηγά που ήταν φορτωμένα με στρατεύματα και αποσκευές. Ο εχθρικός στόλος, με σοβαρές απώλειες, καταδιώχθηκε μέχρι την Κάρπαθο. Ε, ρε Μιαούλης που σας χρειάζεται!

● Το 1834, γίνεται η πρώτη γραπτή αναφορά στο πόκερ, που περιγράφεται ως παιχνίδι και παίζεται στα ποταμόπλοια του Μισισιπή για να περάσει η ώρα. Από τότε, πόσοι άραγε, έχουν χάσει ολόκληρες ζωές από το πόκερ; Να το πάρει το ποτάμι;

● Το 1879, πατεντάρεται από τον Τόμας Έντισον η ηλεκτρική λάμπα. Και που την έχουμε, δε βλέπω να ρίχνουμε φως εκεί που πρέπει.


● Το 1913, υπογράφεται το κείμενο της Συμφωνίας Ειρήνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Όταν λες Ειρήνη;

● Το 1897, αποφασίζεται από ομάδα φοιτητών στο Τορίνο η ίδρυση της Γιουβέντους. Πάμε στους δικούς μας φοιτητές τώρα και στο Γουβέτσους.

● Από τις 790 αιτήσεις για δωρεάν σίτιση ενεκρίθησαν μόλις οι 315, με αποτέλεσμα να ζητούνται 3 ευρώ από τους φοιτητές, προκειμένου να μπορούν να φάνε στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Άντε ρε παιδιά, δώστε τους κι εσείς τα 3! Αφού τα 3 σας δίνουν κι αυτοί.

● Ας μείνουμε λίγο ακόμα στον αριθμό 3. Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του 2014, η αθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου. Με το καλό να ιδρύσει και το κόμμα των τουΐτιδων της εύχομαι και γιατί όχι και πρωθυπουργός της χώρας κάποια στιγμή. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς με καλή φυσική κατάσταση, να μας πίνουν το αίμα χωρίς κούραση και σταματημό!

● 26 χρονος στην Κρήτη, κυκλοφορούσε με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Με τους άλλους που κυκλοφορούν με κλεμμένες ζωές, τι θα κάνουμε μου λες;

● Επιτέλους έληξε και η εφαρμογή ενός μέτρου. Μη χαίρεσαι! Της θερινής ώρας και επανήλθε η κανονική. Η κανονική ζωή πότε θα επανέλθει άραγε!

● 70 ετών χήρα, από νησί του Ιονίου, έβαλε αγγελία πως ζητά 20χρονο για προξενιό με την 95 χρονη μητέρα της. Σημαντικός όρος, ο νέος να είναι αυτοδημιούργητος. Το σίγουρο είναι πως δε θα προλάβει η

γριά να χαρεί την αυτοδημιούργητη πορεία του!

● Χήρα έχει μείνει η αξιοπρέπεια του Έλληνα. Όχι ζωντοχήρα παρακαλώ.

● Ηλικιωμένη, πέθανε στην κηδεία του γαμπρού της. Αν τώρα υποθέσουμε πως η Ελλάδα είναι η νύφη, η Μέρκελ η αδερφή της και ο Φασισμός ο γκόμενος της Ελλάδας, τότε αν κάποια στιγμή πεθάνει ο φασισμός, υπάρχει Ελπίδα να «φύγει» η Κουνιάδα!

● Επίθεση δέχτηκε κάτω από το σπίτι του από «φουσκωτό, με ξυρισμένο κεφάλι» ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας. Κουμαντάρεται ο Φασισμός;

● Χρυσαυγίτης στην Αθήνα, πλάκωσε στο ξύλο σερβιτόρο, επειδή του έβαλε μαύρη ζάχαρη στον freddo espresso. Βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ζητούν την απέλαση της μαύρης ζάχαρης από τη χώρα.

● Κάποιοι ζουν με την κατώτατη σύνταξη, ενώ κάποιοι άλλοι με την ανώτατη υπομονή μας.

● Πανικός επικράτησε στα Τρίκαλα, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση δέχθηκε κλήση για πυροβολισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνοντας οι αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν έναν 30χρονο Τρικαλινό, που είχε ανοίξει πυρ πυροβολώντας στον αέρα, για να αποτρέψει την κλοπή ζαρζαβατικών από τον κήπο του. Τους έπιασε στα πράσα και μπράβο του!

● Το 1939, ένα κουνέλι είναι το πρώτο ζώο, που συλλαμβάνεται με τεχνητή γονιμοποίηση στις ΗΠΑ. Τελικά δεν το πνίγουν μόνο το κουνέλι αυτοί, αλλά και το γεννούν.

● Το 1940, ανακαλύπτεται το προϊστορικό σπήλαιο του Λασκό, στη Γαλλία. Αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα, θα έτρωγε κι αυτό, ένα ξεγυρισμένο χαράτσι και άσε τον Homo Sapiens να αναρωτιέται.

● Στη Ρόδο, ένας σκύλος μύρισε τα ναρκωτικά ενός 30χρονου αλλοδαπού. Εμείς ακόμα, το ψάρι απ’ το κεφάλι!

● Διάρρηξη σε κατάστημα ρούχων στα Ιωάννινα. Έκλεψαν δεκάδες πουλόβερ. Έρχεται δύσκολος Χειμώνας.

● «Αν η Ελλάδα είχε μείνει στη δραχμή, δεν θα είχε τέτοια προβλήματα», δήλωσε ο Πούτιν. Που έχουμε μείνει σταθερά στην μιζέρια, την παρακμή, το κουτσομπολιό και το βόλεμα, μήπως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα;

● Γερμανική αεροπορική εταιρία, προσφέρει δωρεάν εισιτήρια. Ειδική προσφορά μόνο για Έλληνες. Διαδρομή από το Βόλεμα στην Επανάσταση, μέσα σε λίγα λεπτά. Όλα πληρωμένα! Όνειρο φαντάζει..

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιεσδήποτε ομοιότητες με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι καθαρά συμπτωματικές, καθώς οι ιστορίες που περιγράφονται είναι αποκυήματα της αρρωστημένης φαντασίας μου και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα. Είμαι απλώς ψυχασθενής και υπερβολικός.
www.vaeva.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ