2012-03-22 14:34:35
Φωτογραφία για Τουρκική Δημοκρατία: Ξεκίνησε στην τούρκικη ΤιΒι η 1η κούρδικη σειρά... ε, παράλληλα σκοτώθηκαν και 12 άτομα σε διαδηλώσεις
Πλάκα του κάνουν τους Κούρδους οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να κοροϊδέψουν τους Ευρωπαίους... διαβάστε τις σημερινές ειδήσεις από την Τουρκία που δείχνουν "θέλει η πουτάν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει".

Πολύνεκρη τουρκική επιχείρηση κατά του ΡΚΚ

'Εξι αστυνομικοί και έξι κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται από προχθές, Τρίτη, ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και σε αντάρτες του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, έγινε γνωστό σήμερα από πηγή τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν στις υποστηριζόμενες από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρήσεις στους πρόποδες του όρους Τσουντί, στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν δήλωσε χθες το βράδυ ότι πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές.


Χθες, ένας έκτος αστυνομικός και έξι κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την τουρκική επιχείρηση εναντίον ομάδας ανταρτών που κρύβονταν στην ορεινή αυτή περιοχή.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τους αντάρτες του ΡΚΚ σημειώθηκαν μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην περιοχή με αφορμή το Κουρδικό Νέο 'Ετος.

Κουρδική σειρά στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Μια σαπουνόπερα στα κουρδικά θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα στο κρατικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT-6, το οποίο προβάλλει εκπομπές σε δυο κουρδικές διαλέκτους.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που θα προβληθεί μια τέτοιου είδους σειρά στην κουρδική γλώσσα.

Το TRT-6, το πρώτο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο που εκπέμπει σε κουρδικές διαλέκτους, δημιουργήθηκε και άρχισε να εκπέμπει δορυφορικά στην Τουρκία και στην Ευρώπη το 2009, επισήμως για να προβάλλει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας.

Ένας από τους ανεπίσημους λόγους της λειτουργίας του είναι να μειώσει την επιρροή του Roj TV, ενός ανεξάρτητου κουρδικού τηλεοπτικού δικτύου με έδρα την Δανία που οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι αναμεταδίδει προπαγάνδα του αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος PKK. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ