2012-11-04 19:53:03
Φωτογραφία για Τάφος 4500 ετών φαραωνικής πριγκίπισσας ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο
Ο τάφος μιας Αιγύπτιας πριγκίπισσας που χρονολογείται γύρω στο 2500 π.Χ. περίπου ανακαλύφθηκε νότια του Καΐρου. Ανακοινώνοντας την ανακάλυψη, ο ...υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mohamed Ibrahim, δήλωσε ότι ο τάφος ανακαλύφθηκε στην περιοχή Abu Sir.

«Έχουμε ανακαλύψει τον προθάλαμο του τάφου της πριγκίπισσας Shert Nebti, ο οποίος περιέχει τέσσερις ασβεστολιθικές στήλες», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι οι στήλες «φέρουν ιερογλυφικές επιγραφές που δίνουν το όνομα της πριγκίπισσας και τους τίτλους της, στους οποίους περιλαμβάνονται «η κόρη του βασιλιά Men Salbo, τον οποίο τιμούσαν ενώπιον του παντοδύναμου Θεού».

Ο κ. Ibrahim ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε από την αποστολή του Τσέχικου Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, που χρηματοδοτείται από το πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, με επικεφαλής τον Miroslav Bartas.

«Η ανακάλυψη του τάφου αυτού σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία των τάφων στο Abu Sir και στο Saqqara», είπε.


Αυτή η φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 από το Ανώτατο Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων, δείχνει τέσσερις ασβεστολιθικές στήλες με επιγραφές στα ιερογλυφικά που ​ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε προθάλαμο του τάφου της πριγκίπισσας στην περιοχή Abusir, νότια του Καΐρου, στην Αίγυπτο.

Η ανασκαφική ομάδα της Τσεχίας ανακάλυψε επίσης έναν διάδρομο στα νοτιοανατολικά του προθαλάμου, που οδηγεί σε άλλους τέσσερις τάφους, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη ανακαλυφθεί, χωριστά ο καθένας, σε προηγούμενη φάση.

Οι δύο τάφοι ανήκαν σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του «μεγάλου υποστηρικτή του νόμου» και του «επιθεωρητή των δούλων του παλατιού», σύμφωνα με τις επιγραφές τους.

«Οι ανακαλύψεις στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Abu Sir», δηλώνει ο Mohammed El-Bialy, επικεφαλής του τμήματος Ελληνορωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου. Πρόσθεσε ότι η ανασκαφή είναι σε «πολύ πρώιμο στάδιο» και ότι ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό.

«Είναι η κόρη του βασιλιά, αλλά μόνο ο τάφος της βρίσκεται εκεί, να περιβάλλεται από τέσσερις αξιωματούχους, οπότε το ερώτημα είναι, αν θα πάμε να ανακαλύψουμε τους υπόλοιπους τάφους (σ.σ. οι δύο έχουν ήδη ανακαλυφθεί) γύρω από το δικό της στο μέλλον; Δεν γνωρίζω τίποτα για τον πατέρα της, τον βασιλιά ή την μητέρα της, αλλά ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές ανακαλύψεις θα δώσουν απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις», δηλώνει ο El-Bialy.

Άγαλμα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε συγκρότημα τάφων,

συμπεριλαμβανομένου και αυτού της φαραωνικής πριγκίπισσας, στην περιοχή Abusir.

Χρονολογούνται από την πέμπτη δυναστεία των Φαραώ.

Ο διάδρομος περιλαμβάνει τέσσερις ασβεστολιθικές σαρκοφάγους που περιέχουν αγαλματίδια, που απεικονίζουν έναν άνδρα, έναν άνδρα που συνοδεύεται από το γιο του και δύο άνδρες με μια γυναίκα.

Όλες οι ανακαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

erroso.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ