2012-11-05 23:37:02
Φωτογραφία για Ενέργεια και ευεξία με τον πιο φυσικό τρόπο!
Ρίξ' το στο Παντζάρι

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστηµίου Exeter στο Ηνωµένο Βασίλειο, ο χυµός του µπορεί να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις έως και κατά 16%. Οι ερευνητές, επίσης, παρατήρησαν ότι µπορεί να µειώσει την ποσότητα του οξυγόνου που χρειάζεσαι για οποιαδήποτε δραστηριότητα, βοηθώντας σε έτσι να καταβάλλεις λιγότερη προσπάθεια.

Ερωτεύσου!

Εάν είσαι ερωτευμένη ή έχεις μακρόχρονη σχέση, βελτιώνονται οι επιδόσεις σου στην άθληση, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης.

Ασκήσου

Για να είσαι πιο παραγωγική στην εργασία σου δεν χρειάζεται να δουλέψεις πιο σκληρά. Κάνε ένα διάλειμμα και γυμνάσου. Σε νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Occupational and Environmental Medicine, αποδεικνύεται ότι όσοι γυμνάζονται είναι πιο παραγωγικοί και έχουν λιγότερες απουσίες από την εργασία τους λόγω ασθενείας.


Φάε Πρωινό

Το πρώτο γεύμα της ημέρας αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου και άλλων διατροφικών στοιχείων που έχουν «πέσει» κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, με ένα γερό πρωινό δίνεις την απαιτούμενη ενέργεια στον οργανισμό σου για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις.

Μην Ξεχνάς τα Φρούτα σου

Εάν σου λείπουν κάποιες βιταμίνες και κάποια διατροφικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η άμυνά σου θα πέσει και θα είσαι πιο επιρρεπής στις ιώσεις και στα κρυολογήματα. Προσπάθησε να καταναλώνεις όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείς. Αν και πολλές είναι εκείνες που καταναλώνουν με το ζόρι ένα φρούτο την ημέρα, υπάρχουν πολλοί άλλοι δημιουργικοί τρόποι για να φας φρούτα: φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι, φρούτα στο μπλέντερ με λίγο άπαχο γάλα, ψιλοκομμένα φρούτα στα λαχανικά της σαλάτας σου.

Μείωσε το Στρες

Επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταστέλλοντας την άμυνα του οργανισμού. Για να μπορείς να αποδώσεις στη δουλειά και στην καθημερινότητα, επίλεγε αντιστρές τροφές, π.χ., ζυμαρικά ολικής αλέσεως, που εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις των επιπέδων ενέργειας, μαύρη σοκολάτα που ενισχύει την καλή διάθεση, ξηρούς καρπούς που μπλοκάρουν την εισαγωγή των διεγερτικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο και σε ηρεμούν.
shape.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ