2012-03-22 18:30:08
Φωτογραφία για Νεκρός ο δράστης του μακελειού στην Τουλούζη
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο διαμέρισμα του δολοφόνου της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μεράχ, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τις αστυνομικές αρχές.

Από την επιχείρηση έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Καταιγισμός πυρών ακούστηκε από το εσωτερικό του διαμερίσματος όπου παρέμενε οχυρωμένος ο ύποπτος. Τα μέλη της επίλεκτης ομάδας Raid της γαλλικής αστυνομίας προχωρούσαν βήμα-βήμα με την επιχείρηση, υπό τον φόβο το διαμέρισμα να ήταν παγιδευμένο. Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να παραλύσει τον Μεράχ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Μοχάμεντ Μεράχ, δήλωσε ότι ο ύποπτος σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο του μπάνιου του διαμερίσματός του, όπου είχε οχυρωθεί περιμένοντας τους αστυνομικούς με τα όπλα στα χέρια.


«Χθες το βράδυ, η τελευταία μας επαφή με τον δολοφόνο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητά του. Είπε ότι δεν θα παραδοθεί και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς, εάν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν. Τα μέλη της Raid εισήλθαν στο διαμέρισμα από την πόρτα και τα παράθυρα... Τη στιγμή που τα μέσα ανίχνευσης διείσδυσαν στο μπάνιο, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί με σφοδρότητα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τελικά, ο Μοχάμεντ Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο με ένα όπλο στα χέρια, πυροβολώντας. Τον βρήκαμε νεκρό στο έδαφος».

Το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν είχε δηλώσει ότι δεν ήταν βέβαιος πως ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη Μοχάμεντ Μεράχ ήταν ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του τη νύχτα ενώ θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων η Αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο και τη δολοφονία στρατιωτών καταγόμενων από τη βόρεια Αφρική.

Η επέμβαση της Γαλλικής Αστυνομίας ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, όταν οι δρόμοι γύρω από το σπίτι, που παραμένει οχυρωμένος ο 24χρονος Γαλλοαλγερινός δολοφόνος, συσκοτίστηκαν. Μετά από λίγη ώρα στο σημείο ακούστηκαν τρεις εκρήξεις από βομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλέστηκε πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας οι εκρήξεις οφείλονταν στον «ψυχολογικό» πόλεμο της Αστυνομίας κατά του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στο εβραϊκό κολέγιο.

Οι εκρήξεις των κροτίδων έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο «ταμπουρωμένος» Μοχάμεντ Μεράχ δήλωσε διατεθειμένος να μην παραδοθεί. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την Αστυνομία να επιχειρήσει έφοδο στο σπίτι, που ξεκίνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Αστυνομικοί κινήθηκαν προς την οικία – οχυρό και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον Μοχάμεντ Μέραχ.

Ωστόσο, η επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο, καθώς ο οχυρωμένος Μοχάμεντ Μεράχ κατόρθωσε έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών να τραυματίσει δύο αστυνομικούς υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους να υποχωρήσουν.

Διαβάστε το χρονικό της νύχτας και τι προηγήθηκε
GreekzNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ