2012-11-07 11:40:02
Φωτογραφία για Ο Μπαράκ Ομπάμα 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στις περισσότερες Πολιτείες, ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ εξασφαλίζει περισσότερες από τις 270 εκλεκτορικές ψήφους που είναι απαραίτητες για την προεδρική εκλογή.

Για νίκη του Ομπάμα έκαναν λόγο όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ωστόσο συνεργάτης του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου δήλωσε ότι: «Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδεχτούμε τη νίκη του Ομπάμα». Λίγη ώρα αργότερα, ο Μιτ Ρόμνεϊ τηλεφώνησε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και παραδέχτηκε την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το BBC, πολλές Πολιτείες ακόμα μεταδίδουν αποτελέσματα και για αυτό το λόγο η νίκη του Ομπάμα δεν είναι ακόμα βέβαιη. Με τα αποτελέσματα στις κρίσιμες Πολιτείες της Βιρτζίνια, της Φλορίδα και του Κολοράντο να κρίνονται σε λίγες ψήφους ο Μπάρακ Ομπάμα εξασφαλίζει 281 εκλέκτορες, ενώ ο Μιτ Ρόμνεϊ 203.


Σύμφωνα με το Αμερικανικό Σύνταγμα κάθε Πολιτεία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Ο υποψήφιος που θα εξασφαλίσει 270 εκλεκτορικές ψήφους εκλέγεται πρόεδρος.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξασφάλισε τη νίκη στη Βόρεια Καρολίνα και την Ιντιάνα, δυο Πολιτείες τις οποίες είχε κερδίσει ο Ομπάμα στις εκλογές του 2008. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν κατόρθωσε να νικήσει στο Οχάιο, μια Πολιτεία κλειδί για την εκλογική νίκη.

«Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στον λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κερδίζει τις προεδρικές εκλογές.

Λίγο νωρίτερα, όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει πως ο Ομπάμα είναι ο νικητής στην πολιτεία του Οχάιο, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Είμαστε όλοι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο περάσαμε την προεκλογική εκστρατεία. Αυτό είστε. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο Ομπάμα, το οποίο υπέγραψε με τα αρχικά του. Σε τρίτο του μήνυμα γράφει απλώς ανέβασε μια φωτογραφία του με την σύζυγό του Μισέλ και τη λεζάντα «Άλλα τέσσερα χρόνια».
Troktiko2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ