2012-11-07 21:40:45
Φωτογραφία για Για γέλια!
Του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Την περασμένη Κυριακή η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών για να οριστικοποιήσουν το πολυνομοσχέδιο απειλήθηκε σοβαρά να αποδεκατιστεί από αλλεπάλληλα εμφράγματα!

Πρώτα διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση επιδίωκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο πάσης φύσεως ρουσφέτια διαφόρων υπουργείων, που δεν είχαν καταφέρει να ψηφιστούν έως τώρα και τα οποία οι υπουργοί ήλπιζαν να τα περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στην αναμπουμπούλα.

Το αποκορύφωμα της ρουσφετολογίας ήταν κάτι παντελώς άσχετες με το Μνημόνιο διατάξεις του υπουργείου Παιδείας για τους πρυτάνεις - απόδειξη ότι ο Μαυρογιαλούρος δεν πεθαίνει ποτέ!..

Κι έως εκεί (ας πούμε ότι...) τα πράγματα ήταν κανονικά.

Οι πασόκοι διευκρίνισαν ότι «τα ρουσφέτια κομμένα!» κι ότι στο νομοσχέδιο θα μπουν μόνο όσα αφορούν το Μνημόνιο και τις προαπαιτούμενες δράσεις. Τίποτε άλλο.


Ακόμη χειρότερη, όμως, ήταν η συνέχεια.

Διότι ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και μία διάταξη η οποία καταργούσε διάταξη του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις που είχε ψηφιστεί μόλις πριν από τρεις ημέρες!..

Καλά το καταλάβατε: ήθελε να καταργήσει τον ελεγκτικό ρόλο της Βουλής στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων.

n Θα γίνει επανάσταση, ξεσηκώθηκαν οι πασόκοι. Θα πάμε στη Βουλή να της ζητήσουμε να καταργήσει τον εαυτό της; Να καταργήσει κάτι που ψήφισε πριν από τρεις ημέρες; Τι πράγματα είναι αυτά;

n Μα το ζητάει η τρόικα, απάντησε έκθαμβος με το επιχείρημά του ο υπουργός Οικονομικών.

Οι πασόκοι απείλησαν ότι θα σηκωθούν να φύγουν, το θέμα έφτασε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και ευτυχώς διευθετήθηκε. Συμφωνήθηκε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει «ούτε ρουσφέτια ούτε πραξικοπήματα».

Η ιστορία θα ήταν ασφαλώς για γέλια. Αν δεν ήταν για κλάματα.

Διότι αυτό είναι, δυστυχώς, το πολιτικό μας σύστημα.

Ακόμη και στην πιο δραματική στιγμή των τελευταίων δεκαετιών, ίσως στην πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, κοιτούν πώς θα βολέψουν κανένα ρουσφετάκι ή πώς θα πουλήσουν εξυπηρέτηση στις τράπεζες, στους επιχειρηματίες ή στην τρόικα.

Και πάνε με ένα άρθρο, μια συζήτηση και μια ψηφοφορία να περάσουν ένα πολυνομοσχέδιο 216 σελίδων, το οποίο θα επιδεινώσει τη ζωή όλων μας.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως αν δεν εκτεθεί με αυτόν τον τρόπο η Βουλή κινδυνεύει να εξευτελιστεί με τον αντίθετο.

Αφού στους κόλπους της παρεπιδημούν διάφοροι Μιχελογιαννάκηδες, Κασσήδες και Νικολόπουλοι, που δεν το έχουν σε τίποτα να βουλιάξει ο τόπος προκειμένου να κάνουν το κομμάτι τους.

Και γι' αυτό είμαι βέβαιος ότι η κατάσταση είναι για γέλια - αν δεν ήταν τόσο πολύ για κλάματα πηγη:tanea,gr
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ