2012-11-08 01:48:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Αιτήσεις από άνεργους για εργασία στις Προεδρικές Εκλογές
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι προτίθεται να αξιοποιήσει και άνεργους πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης για την... μερική κάλυψη των αναγκών στελέχωσης των εκλογικών κέντρων στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013 και σε ενδεχόμενη επαναληπτική εκλογή στις 24 Φεβρουαρίου 2013. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης όπως υποβάλουν το σχετικό έντυπο αίτησης σε οποιαδήποτε Επαρχιακή Διοίκηση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Το έντυπο είναι διαθέσιμο στις Επαρχιακές Διοικήσεις, την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy).

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις ανάγκες κατά εκλογική περιφέρεια, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από τον οικείο Έφορο Εκλογής. Η αμοιβή για την απασχόληση στα εκλογικά κέντρα, ως βοηθοί υπάλληλοι, και για το ωράριο 06:00 μέχρι τις 20:00 τουλάχιστον, για καθεμιά από τις ημέρες διεξαγωγής των εκλογών, θα ανέρχεται στα 155 ευρώ. Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά σχετική εκπαίδευση, η οποία θα διαρκέσει μια εργάσιμη ημέρα.


Τα εν λόγω πρόσωπα θα υποχρεούνται να εργασθούν και σε ενδεχόμενη επαναληπτική εκλογή, σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο ορισθούν από τον οικείο Έφορο Εκλογής, εντός της επαρχίας που θα επιλέξουν. Κατά συνέπεια θα υποχρεούνται να μεταβούν στο εκλογικό κέντρο και να αναχωρήσουν από αυτό με δική τους ευθύνη. Όσοι τελικά επιλεγούν θα κληθούν να προσκομίσουν βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας ότι είναι άνεργοι και πιστοποιητικό από τραπεζικό οργανισμό με τον οποίο συνεργάζονται (ΙΒΑΝ) όπου θα εμβασθεί η αμοιβή τους.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ