2012-11-09 10:43:03
Φωτογραφία για Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης
Καλύτερη κυβέρνηση χαρακτηρίζει τον συνδυασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 32% των Ελλήνων, ωστόσο, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της... ΝΔ με 59%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για τον Σκάι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται επίσης το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με ποσοστό 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 16% και η Χρυσή Αυγή με 10%. «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είναι καλύτερο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση ποια θα ήταν καλύτερη κυβέρνηση, το 39% υποστηρίζει «καμμία», το 32% επιλέγει συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και το 24% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. «Κανένας» δεν είναι καταλληλότερος για το 27% των ερωτηθέντων.

όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 49% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 42% και ο Αντώνης Σαμαράς με 38%. Σημαντική πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο κατέγραψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος του οποίου το ποσοστό έπεσε στο 15%.

Πάντως, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 18% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την χώρα υπολογίζεται η οικονομία με ποσοστό 50%, ακολουθεί η ανεργία με 41%, οι πολιτικοί και τα κόμματα με 26% και το εισόδημα με 19%.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ