2012-11-09 11:45:24
Φωτογραφία για Μεταξουργείο επί τέσσερα,
Η ομάδα της παράστασης «Θα σου πω μια ιστορία» με την Αννα Βαγενά στο κέντρο,

Η Αννα Βαγενά προτείνει, σκηνοθετεί και παίζει σε τέσσερις παραγωγές του θεάτρου Μεταξουργείο,

Η Άννα Βαγενά επιστρέφει στο «Μεταξουργείο» και προτείνει τέσσερα έργα που καλύπτουν το τριπλό είδος κωμειδύλλιο - επιθεώρηση - κωμωδία και όπως τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά «έχουν καθαρά ελληνική προέλευση».

Το πρόγραμμα ξεκινά με το κλασικό κωμειδύλλιο «Η Τύχη της Μαρουλάς» που απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά και εφήβους και συνεχίζει με την επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεργος», που εκφράζει το πολιτικό θέατρο στις μέρες μας. Ακολουθεί «Η Άλωση της Κωσταντίας» του Γιάννη Μακριδάκη και τελειώνει με την παραγωγή «Θα σου πω μια ιστορία», που προέκυψε μέσα από ένα σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου που πραγματοποίησε την περασμένη άνοιξη και βασίζεται σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου. 


«Σ΄αυτές τις τέσσερις νέες παραγωγές, λοιπόν, που θα παίζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, θα προστεθούν αργότερα η "Αγγέλα Παπάζογλου" και το "Γάλα" », είπε η Άννα Βαγενά, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς οι μέρες της εβδομάδας είναι μόνο εφτά, αλλιώς θα έβαζα κι άλλες παραστάσεις...». Παράλληλα θα λειτουργήσει και το εστιατόριο που φέρει το όνομά της, ενώ δεν αποκλείεται τα Σάββατα να ξεκινήσει εμφανίσεις στο πατάρι και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. 

Το πρόγραμμα στο θέατρο Μεταξουργείο

Στην Κεντρική Σκηνή από τις 16 Νοεμβρίου η επιθεώρηση των Λάκη Μπέλλου και Γιώργου Γαλίτη «Όσα παίρνει ο άνεργος» σε σκηνοθεσία της Άννας Βαγενά. Παίζουν: Άννα Βαγενά και Σοφία Αλεξανιάν, Ηλιάνα Αραβή, Γιώργος Γιαννακάκος, Κατερίνα Θεοχάρη, Σταύρος Καλλιγάς, Νίκος Μπουρνιάς, Βασίλης Μυλωνάς. Στην ίδια σκηνή, στις 7 Δεκεμβρίου θα δοθεί η πρεμιέρα του θεατρικού «Η Άλωση της Κωνσταντίας», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Βαλαβανίδης. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Με την Άννα Βαγενά και την Ελένη Γερασιμίδου. Μαζί τους ο Βασίλης Παλαιολόγος. 

Στη Β΄Σκηνή του Θεάτρου Μεταξουργείου, στις 20 Νοεμβρίου θα δοθεί η πρεμιέρα του έργου «Θα σου πω μια ιστορία», που βασίζεται στα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Α. Βαγενά ενώ παίζουν οι Σύλβια Αννουσάκη, Αγγελική Γκαλμπένη, Αλεξάνδρα Γώγου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Τζένη Κοσμίδου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κωνσταντίνος Πολύζος, Δήμητρα Ταμπάση, Ελευθερία Χρυσικοπούλου. 

Τέλος στις 11 Νοεμβρίου στην Παιδική και Νεανική Σκηνή θα ανέβει «Η τύχη της Μαρουλάς» του Δημητρίου Κορόμηλα με τη μουσική του Λουκιανού Κηλαδόνη και σε σκηνοθεσία της Α. Βαγενά. Παίζουν: Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κων/νος Πολύζος, Χρήστος Ροδάμης, Κων/νος Συνετός.

Aναδημοσιευσα Από Bημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ