2012-03-22 21:18:03
Φωτογραφία για Σαρκοζί: Οι πιθανοί εξτρεμιστές θα διώκονται ποινικά
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να λάβει ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει "την ιδεολογική κατήχηση" των εξτρεμιστών μέσω του Διαδικτύου, ενώ θα ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιδεολογικούς σκοπούς. "Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται ποινικά", δήλωσε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μέραχ, που φέρεται να δολοφόνησε επτά ανθρώπους στην Τουλούζη και το Μοντομπάν και να συνδέεται με την αλ Κάιντα.

"Οποιοσδήποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει ιδεολογική κατήχηση θα διώκεται ποινικά", πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

"Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της", υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να ελεγχθεί αν οι γαλλικές φυλακές χρησιμεύουν ως χώρος διάδοσης του εξτρεμισμού.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους να μην συγχέουν τα κίνητρα του Μέραχ με το Ισλάμ υπογραμμίζοντας ότι οι "μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη".

"Οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας δεν έχουν καμία σχέση με τα παράλογα κίνητρα ενός τρομοκράτη (....). Δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο. Προτού βάλει στο στόχαστρό του παιδιά Εβραίων, ο δολοφόνος είχε πυροβολήσει εναντίον μουσουλμάνων". TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σπιτάκια ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σπιτάκια ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ