2012-11-09 15:43:03
Φωτογραφία για Χωριό παραγωγών στον Βύρωνα
Ενα εξελιγμένο και συνάμα μόνιμο «κίνημα της πατάτας», το επονομαζόμενο «Χωριό των παραγωγών», ξεκινά την Κυριακή στο Δήμο Βύρωνα. Δεκατρείς παραγωγοί από όλη τη χώρα θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τις υπερεκτιμήσεις των μεσαζόντων, σε έναν υπαίθριο χώρο, που θυμίζει λαϊκή αγορά. Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, στο πάρκο Καραόλη και Δημητρίου στον Βύρωνα, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του δήμου Βύρωνα, εάν ένας καταναλωτής αγοράσει ένα προϊόν από κάθε παραγωγό θα πληρώσει 62 ευρώ. Η αντίστοιχη τιμή για τα ίδια προϊόντα στο σούπερ μάρκετ είναι 112 ευρώ. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» για αρχή, στο πρωτότυπο χωριό θα υπάρξουν 66 κωδικοί προϊόντων και εκτός από πατάτες και ελαιόλαδο θα πωλούνται επίσης γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αβγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ύστερα από κάθε ραντεβού του «Χωριού Παραγωγών» με τους καταναλωτές, θα συγκεντρώνονται προϊόντα τα οποία θα προσφέρονται σε συσσίτια.

www.markos.tv
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ