2012-11-09 16:58:21
Φωτογραφία για Τραγωδία στις φυλακές - Έλληνας κρατούμενος πέθανε μια μέρα πριν αποφυλακιστεί..ήταν άρρωστος και τον παράτησαν στο έλεος του Θεού.
Ένα ανείπωτο δράμα κορυφώθηκε χθες βράδυ με το θάνατο Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο τελικό στάδιο. Ο άτυχος άνδρας «έσβησε» τη νύχτα της Πέμπτης, μία μόλις ημέρα πριν την αποφυλάκισή του, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε κάνει δεκτό το κατεπείγον αίτημά του να αρθεί η κράτησή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μπήκε στη φυλακή υγιής το 2008. Τρία χρόνια μετά διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Σε εκείνο το στάδιο, η ασθένεια θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με μια απλή επέμβαση λέιζερ. Ο ασθενής όμως αφέθηκε χωρίς οποιαδήποτε θεραπευτική παρέμβαση για περισσότερους από 14 μήνες, με αποτέλεσμα η νόσος να έχει προχωρήσει με μεταστάσεις σε στάδιο χωρίς επιστροφή. Κατά τη διάρκεια των 14 μηνών, ο κρατούμενος όχι μόνο δεν δεχόταν κάποια θεραπεία, αλλά ούτε καν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου νοσηλεύτηκε χωρίς σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασής του για άλλες έξι εβδομάδες
. Μόνο τότε, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου έγινε και η πρώτη σοβαρή ιατρική εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του. Είχαν περάσει 17 μήνες από την αρχική διάγνωση. Αν και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και στη συνέχεια σε ακτινοθεραπείες, ήταν αργά. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ ήταν μονόδρομος... Με απόφασή του στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, το Δικαστήριο υπέδειξε στις ελληνικές αρχές να εξετάσουν ξανά το ζήτημα της αποφυλάκισης του κρατουμένου, ώστε να μην αφήσει την τελευταία του πνοή σε συνθήκες που δεν συνάδουν με το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 Δυστυχώς, όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς «έσβησε« μέσα στη φυλακή...
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ