2012-11-09 16:59:40
Φωτογραφία για ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ : ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Χρήστος Φερεντίνος παραμένει μέχρι και σήμερα ένας γνήσιος και "τρελός" οπαδός του Ολυμπιακού και μιλώντας στο "pamesports.gr" αναφέρεται σε όλους και σε όλα.

Η αποχώρηση του Βαλβέρδε, η όχι και τόσο συμπαθητική φυσιογνωμία του Ζαρντίμ που ωστόσο θα δέσει στο Λιμάνι και το όνειρο ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναφέρθηκε ο παρουσιαστής, ενώ μίλησε για τον φονιά Μήτρογλου, την ονειρεμένη απόκτηση του Φαλκάο, αλλά και τις… δικές του μεταγραφές στο Λιμάνι!

Αναλυτικά:

Αρχικά θέλω ένα σχόλιο για τη φετινή σεζόν και το ξεκίνημα της ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

«Σίγουρα η μέχρι τώρα εικόνα του Ολυμπιακού έχει ικανοποιήσει πολλούς. Αν και στις πρώτες αγωνιστικές υπήρχε μία γκρίνια για το θέαμα που προσέφερε η ομάδα και για το όχι και τόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε, μετά νομίζω ότι η κατάσταση έφτιαξε. Και μπορεί ακόμα ο Ολυμπιακός να μην παίζει την τρομερή μπάλα που όλοι θέλουν ωστόσο παίζει έξυπνα και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Πλέον η ομάδα δείχνει στοιχεία ευρωπαϊκού συλλόγου, χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος».


Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα;

«Δεν ξέρω αν περίμενα τέτοιο ξεκίνημα, πάντως σίγουρα περίμενα πως η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο. Όταν σε έναν σύλλογο αλλάζουν τόσα πολλά, όπως παίκτες και προπονητής, δεν γίνεται να συνεχίσει τη νέα σεζόν από εκεί που είχε τερματίζει. Αν και οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι ίδιοι, αυτό που αλλάζει είναι η αφετηρία. Η ομάδα ήθελε χρόνο για να κουρδιστεί και όπως είχε πει και ο Τοροσίδης: «Δεν είμαστε μάγοι να τα κάνουμε όλα σε έναν μήνα». Το θετικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο πράγμα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός σε μεγάλο βαθμό το πλησιάζει και στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Πως σχολιάζετε την αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Καλώς ή κακώς όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Από τη στιγμή που ήταν απόφαση του ίδιου του προπονητή να φύγει, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Αυτή τη φορά η αποχώρηση του Βαλβέρδε ήταν σαν μία ‘τελεία’. Σε αντίθεση με την προηγούμενη αποχώρησή του που χαρακτηρίστηκε σαν μία ‘άνω τελεία’ και υπήρχε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του, τώρα δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον. Σίγουρα ήταν ένας προπονητής που έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα και την προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν σκέφτεσαι την προηγούμενη γυναίκα. Θεωρώ πάντως πως είναι από τους πιο αγαπητούς προπονητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό».

Η έλευση του Λεονάρντο Ζαρντίμ πως σας φάνηκε; Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις σας;

«Η αλήθεια είναι πως με μία πρώτη ματιά σαν… φάτσα, δεν σε κερδίζει αμέσως. Δεν έχει την τρομερά συμπαθητική φυσιογνωμία που θέλουν οι παίκτες αλλά και ο κόσμος. Σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε, που από την πρώτη στιγμή γινόταν σε όλους συμπαθής. Ο Ζαρντίμ έχει άλλο στυλ και άλλο ύφος. Αν και δείχνει σε ορισμένα ματς να ρισκάρει με περίεργους τρόπους, ωστόσο νομίζω πως θα δέσει περισσότερο στο μέλλον με την ομάδα. Θα πάει καλά».

Αν σας ρωτούσαν ποιος παίκτης του παρελθόντος σας λείπει από τον Ολυμπιακό ποιον θα διαλέγατε και γιατί;

«Καραπιάλης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος και Γκόγκιτς είναι παίκτες που θα τους ήθελα συνέχεια στην ομάδα. Είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους έχω στην καρδιά μου και όταν έπαιζαν στον Ολυμπιακό τους ακολουθούσα σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπου πήγαιναν αυτοί, ήμουν και εγώ. Επίσης αν θες να πάμε λίγο πιο πίσω, θα ήθελα έναν παίκτη σαν τον Βαμβακούλα. Έναν παίκτη που όχι μόνο θα προσφέρει το δικό του σόου μέσα στο γήπεδο, αλλά θα κάνει και εξίσου εντυπωσιακές δηλώσεις. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία».

Από τους παίκτες που αποχώρησαν πρόσφατα από την ομάδα, ποιόν θα φέρνατε πίσω;

«Σίγουρα ο Μιραλάς ήταν μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και στεναχωρέθηκα που έφυγε. Είναι δυνατόν να μην μου λείπει ένας τέτοιος παίκτης; Ευτυχώς όμως έχουμε τον Μήτρογλου, ο οποίος μέχρι τώρα καλύπτει επάξια τη θέση του Μιραλάς».

Τον Μήτρογλου σαν παίκτη πως τον χαρακτηρίζετε; Έχει διχάσει πολύ κόσμο «Ο Κώστας είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Αν και κινείται με το δικό του τρόπο μέσα στο γήπεδο και φαίνεται σαν να ζει στο δικό του σύμπαν, καταφέρνει να είναι πάντα εκεί που πρέπει. Τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος. Μπορεί όλοι οι παίκτες να τρέχουν πανικόβλητοι πάνω-κάτω, αυτός είναι πάντα χαλαρός… Ξέρει πότε πρέπει να χτυπήσει. Είναι φονιάς κανονικός ο Κώστας».

Κόντρα στη Μονπελιέ ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης για τη φάση των «16». Θέλω προγνωστικά για τα δύο εναπομείναντα ματς με Σάλκε και Άρσεναλ.

«Κοίτα προγνωστικά σε τέτοια ματς δε νομίζω ότι χωράνε. Όπως σου είπα και πριν, η ομάδα φέτος δείχνει να έχει αποστασιοποιηθεί από κάθε είδους κόμπλεξ, οπότε όλα τα περιμένω. Σίγουρα το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ είναι ένα ματς με τεράστιες απαιτήσεις. Εδικά αν οι Άγγλοι είναι πλήρεις. Είναι κορυφαία ομάδα, δύσκολη στο να την κλείσεις και να την προβλέψεις. Με στη Σάλκε είμαι λίγο πιο αισιόδοξος».

Προτιμάτε μία πορεία που θα οδηγήσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ ή την κατάκτηση ενός ακόμα ντάμπλ;

«Φυσικά και προτιμώ τον τελικό! Δυστυχώς είμαι από τους φιλάθλους που τους αρέσει ο έντονος ανταγωνισμός. Δεν θέλω δηλαδή η ομάδα μου να παίζει μόνη της στο πρωτάθλημα και να τερματίζει με μεγάλη διαφορά βαθμών από το δεύτερο. Μακάρι να το είχαμε αυτό και φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Θέλω δυνατή την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, θέλω ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Και χαίρομαι που φέτος κάποιες ομάδες το πετυχαίνουν αυτό, όπως ο Πανιώνιος, Μία ομάδα που μου είναι πολύ συμπαθής και για μένα φέτος έχει κάνει την έκπληξη».

Αν σας έλεγαν να επιλέξετε τέσσερις παίκτες από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για να φέρετε στον Ολυμπιακό, έναν σε κάθε θέση, ποιοι παίκτες θα ήταν αυτοί;

«Για τερματοφύλακα θα ήθελα τον Χαντάνοβιτς της Ίντερ, ο οποίος έχει απίστευτες δυνατότητες, ενώ μπροστά του στην άμυνα θα μου άρεσε πολύ ο Χούμελς της Ντόρτμουντ. Κατευθύνει τους πάντες και με έχει εντυπωσιάσει. Στα χαφ αν ήταν στο χέρι μου θα έφερνα δύο παίκτες. Τον Όσκαρ της Τσέλσι και τον Τζιοβίνκο της Γιουβέντους, σαν λίγο πιο προωθημένο. Για κορυφή της επίθεσης θα ήθελα τον Καβάνι της Νάπολι. Ο Ουρουγουανός είναι όλα τα λεφτά».

Νειμάρ ή Φαλκάο στον Ολυμπιακό;

«Φαλκάο…!»

Υπάρχει κάποιος παίκτης από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, που θα θέλατε στον Ολυμπιακό;

«Μου άρεζε πολύ ο Βιεϊρίνια όταν ήταν στον ΠΑΟΚ, αλλά κατέληξε στη Γερμανία. Επίσης θα ήθελα πολύ να έχω στην ομάδα τον νεαρό Κολοβό που αγωνίζεται στον Πανιώνιο και πραγματικά έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος του έδωσε φανέλα βασικού και δικαιώθηκε. Όλο το μέλλον του ανήκει. Θα μας απασχολήσει πολύ ο παίκτης αυτός».

Τέλος, θέλω ένα σχόλιο για την Εθνική μας ομάδα.

«Χωρίς αμφιβολία η ομάδα αυτή έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Έχει βρει τον τρόπο ή αν θες το κόλπο να βρίσκεται μέσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και να μεταμορφώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν και δεν βλέπουμε το θέαμα που θα θέλαμε, είμαστε πάντα μέσα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Την ακολουθούμε, τη στηρίζουμε και την αγαπάμε την Εθνική».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ