2012-11-09 18:19:21
Φωτογραφία για Ιράν: Προειδοποιεί κατά παραβιάσεων του εναέριου χώρου του
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αντιμετωπίσει «αποφασιστικά» οποιαδήποτε παραβίαση του εναερίου χώρου του, απευθύνοντας μια σαφή προειδοποίηση στις ΗΠΑ μετά την αναχαίτιση, από ιρανικά μαχητικά, ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης την περασμένη εβδομάδα.

«Οι υπερασπιστές της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε μορφή παραβίασης από αέρος, θαλάσσης ή ξηράς», μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, επικαλούμενο σημερινή δήλωση του στρατηγού Μασούντ Τζαζαγερί, ανώτερου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων.

«Εάν οποιοδήποτε ξένο αεροσκάφος επιχειρήσει να εισέλθει στον εναέριο χώρο μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα χειριστούν το θέμα», είπε ο Τζαζαγερί χωρίς να αναφερθεί ρητά στο περιστατικό με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανακοίνωσαν ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Περσικό Κόλπο, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις ιρανικές ακτές, όταν ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ, αλλά δεν έπληξαν το αεροσκάφος την 1η Νοεμβρίου.

Η Ουάσινγκτον εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ιρανικές αρχές.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=235348
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Obama Calling
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Obama Calling
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ