2012-11-09 21:36:12
Φωτογραφία για Αντώνη είσαι τόσο λέρα; …. για να κυβερνάς γαλέρα;
 Ελλην Φορολογούμενος

 

Αφού πλέον, έκανες τη χώρα μας γαλέρα! Φαντάζομαι ότι θα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κυβερνάει κάποιος γαλέρα;

Πόσο γνωστό είναι σου είναι Αντώνη μου ,  άραγε ότι  στις γαλέρες , όπως και τώρα ( καλή ώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο) υπήρχαν εγκληματίες, καθάρματα  και γενικότερα.......... υπήρχαν κάθε λογής αποβράσματα. Θυμόμαστε καλά τι βιογραφικά είχαν οι κωπηλάτες στη γαλέρα του Μπεν Χουρ (ο καλύτερος είχε σκοτώσει τη μάνα του και πούλησε το κρανίο της για κηροπήγιο).

 Για να μπορεί ένας καπετάνιος γαλέρας, Αντώνη μου,  να 'ναι σίγουρος πως δε θα κινδυνεύει από ανταρσίες, ανατροπές, αρνήσεις  αλλά κυρίως να τον ρίξουν στη μοιρασιά του πλιάτσικου κλπ πρέπει να 'ναι ο πιο διεφθαρμένος από το πλήρωμά του, ώστε να βρίσκεται ένα ή κάμποσα κλικ μπροστά από τη σκέψη τους για να προλάβει τα χειρότερα. Ε... και φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι  θα πρέπει να 'χει έναν κλειστό πυρήνα έμπιστων και ταλαντούχων χαφιεδάμπουρων  που θα τον ελέγχει στενά. Αλλά εννοείται πως θα πρέπει να 'ναι πιο λέρα απ' αυτούς. Το λοιπόν , τα υπόλοιπα πειρατάκια είναι τσικό μπροστά στη μεγαλοσύνη του καπετάνιου.


Στη γαλέρα στην οποία αναφέρομαι , ο καπετάνιος παίζει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τις υπόλοιπες καλές τέχνες στα δάχτυλα . Όταν είσαι λαμόγιο α΄τάξεως και έχεις τη... θέση στην ιεραρχία της λαμογιοκρατίας, φτιάχνεις τους δικούς σου νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα σου. Να φτιάνεις μνημόνια και να πηδάς άπαντας εις την επικράτεια σου.

Για να μπορούν τώρα οι παραπάνω λεβέντες να κάνουν ζάφτι και να τη βγάζουν καθαρή, πρέπει να 'ναι ικανοί να εκβιάζουν, να καλοπιάνουν, να λαδώνουν και γενικότερα να 'χουν όλες αυτές τις δεξιότητες που χρειάζονται οι (αχ)-άριστοι ( είδες το άριστος από το αχάριστος πόσο λίγο απέχει;)  . Και φυσικά είναι δικτυωμένοι και έχουν καλά φυλαγμένη την πίσω πόρτα τους. Με δυο λόγια, αν δεν είσαι λέρα του ελέους, δεν θα 'χεις πολλά ψωμιά στο πηδάλιο της γαλέρας που συζητάμε και θα έχεις σύντομη ημερομηνία λήξεως. Δεν θα αντέξεις στο στερέωμα. Θα πέσεις.

Και θα πέσεις ρε Αντώνη όχι γιατί δεν είσαι λαμόγιο α΄τάξεως ,αλλά γιατί ή γαλέρα που μας έβαλες είναι μεγάλη , μεγάλη για τα μέτρα σου .
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ