2012-11-09 21:35:42
Φωτογραφία για Ο ναυαγοσώστης του μέλλοντος θα είναι ρομπότ - BINTEO
Μια ομάδα ερευνητών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο με επικεφαλής τον καθηγητή Motomu Nakashima έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ, το οποίο ειδιεκύεται στην ελεύθερη κολύμβηση.

«Ο εντυπωσιακός Swumanoid, όπως ονομάζεται ο κολυμβητής, μπορεί να λειτουργήσει ως ναυαγοσώστης, περιπολώντας τις ακτές και βοηθώντας τους κολυμβητές που βρίσκονται σε κίνδυνο», αναφέρει ο καθηγητής.

Εκτός από τις διασωστικές… φιλοδοξίες του, βέβαια, ο Swumanoid θα είναι χρήσιμος και σε διάφορες ερευνητικές αποστολές εντός νερού, εκεί που οι δύτες δυσκολεύονται να επέμβουν ή απαιτούνται επαναλαμβανόμενες ενέργειες και αρκετή δύναμη στην εκπλήρωση μιας αποστολής.

Η ομάδα που δημιούργησε τον Swumanoid χρησιμοποίησε ένα 3D scanner προκειμένου να «χαρτογραφήσει» στην εντέλεια τη σωματική διάπλαση που έχει ένας κολυμβητής, ενώ ο έλεγχος των κινήσεων και η αντοχή του ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, με ρυθμό κολύμβησης έξι μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ο Swumanoid κολυμπάει μόλις το 1/3 του ανθρώπινου παγκόσμιου ρεκόρ αν και με την προηγμένη τεχνολογία των Ιαπώνων και τα συνεχή πειράματά τους αναμένεται μέχρι το 2016 να είναι… αχτύπητος!
Troktiko2
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ