2012-11-10 00:00:07
Φωτογραφία για Διαδήλωση στη Λάρισα για τη… «Δωδώνη»
Πανελλαδική κτηνοτροφική διαμαρτυρία για την πώληση της βιομηχανίας γάλακτος «Δωδώνη» διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. Τη μορφή της κινητοποίησης θα αποφασίσουν οι τοπικοί σύλλογοι κτηνοτρόφων σε κάθε νομό της Ελλάδαςκαι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Δημήτρη Καμπούρη, η σχετική διαμαρτυρία θα είναι είτε κάποια συγκέντρωση, είτε κάποια άλλη κινητοποίηση, ακόμη και η έκδοση ψηφισμάτων. Το Δ.Σ. της Ένωσης που συνεδρίασε στα Γιάννενα και τη Δωδώνη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, κατήγγειλε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ μόνο στους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους αλλά και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν και οδηγούν αγρότες και κτηνο-τρόφους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, την ερχόμενη Τετάρτη οι κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε νομό στην πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας
. Εξάλλου κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων θα γίνουν στις 21 Νοεμβρίου στον ΕΛΓΑ Καβάλας, στις 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με διανομή κτηνοτροφικών προϊόντων, στις 5 Δεκεμβρίου στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος στην Λάρισα και στις 12 Δεκεμβρίου στην Πάτρα. Στις 16 Δεκεμβρίου τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Κτηνοτρόφων θα συνεδριάσουν στον Αλμυρό Βόλου προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να συντονίσουν τη δράση τους με τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Παράλληλα σχεδιάζονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη και τον Μάρτιο στην Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, «η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέχει από τη γνώση των προβλημάτων του χώρου, αδυνατεί ή δεν θέλει να δώσει λύσεις».

thessalianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ