2012-11-10 08:33:03
Φωτογραφία για Λουκέτο στις εγκαστάσεις της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου
Με δικαστικό επιμελητή επικολλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο των πηγών της Βαρναράχης η απόφαση του δικαστηρίου για την αποβολή από τον χώρο των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑΝ για την ύδρευση της πόλης και την απόδοση του χώρου στους ιδιοκτήτες του. Να θυμίσουμε πως από το 2004 οπότε και η ΔΕΥΑΝ χρησιμοποίησε την περιοχή για την διάνοιξη των πηγών, όταν και προέκυψες το πρόβλημα με τις έως τότες πηγές, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων. Με δεδομένη την κωλυσιεργία χρόνια τώρα των δημοτικών αρχών να κάνουν το αυτονόητο, έτσι κι αυτοί από την πλευρά τους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η οποία τους δικαίωσε, όπως και ήταν πολύ λογικό. Τι λέει η απόφαση; Με απλά λόγια, να απομακρυνθούν τα αντλιοστάσια από τα οικόπεδα.

«Δεν μπαίνει κανείς»

«Κάναμε υπομονή 8 χρόνια, ακούσαμε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν
. Μας κορόιδευαν και εμείς τους πιστεύαμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ακολούθησε την απόφαση των δικαστών», δήλωσε μεταξύ άλλων ένας εκ των ιδιοκτητών ο Ηρακλής Μουχτούρης. «Θα περιφράξω τον χώρο μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μπει» λέει επίσης. Σε ερώτηση για το αν θα επιτρέψει στους τεχνικούς της ΔΕΥΑΝ να μπουν στο χώρο για να επισκευάσουν τυχόν βλάβη, είναι κατηγορηματικός, τουλάχιστον τούτη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (σσ Πέμπτη πρωί) : «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί η είσοδος. Ούτε για βλάβη, ούτε για έλεγχο. Θα εφαρμόσω κατά γράμμα την απόφαση και ο Δήμος ας λάβει τα μέτρα του».

Το θέμα είναι γνωστό, όπως γνωστή είναι και ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων, που από το 2004 μέχρι σήμερα επιδιώκουν την αποζημίωσή τους, χωρίς όμως να έχουν δει κάποιο απτό αποτέλεσμα. Από το 2004 η ΔΕΥΑΝ λόγω του σοβαρού προβλήματος που είχε προκύψει με την υδροδότηση της πόλης παρέκκλινε των διαδικασιών και δεν αποζημίωσε για το χώρο που χρησιμοποίησε.

Οι ιδιοκτήτες μάλιστα αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης δεν έφεραν αντίρρηση, και προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν τα οικόπεδά τους προκειμένου ο τότε δήμος Ναυπάκτου να αντλήσει άμεσα νερό. Οι γεωτρήσεις έγιναν, η πόλη πίνει και πάλι νερό, αλλά η αποζημίωση ακόμα να έρθει.Καίριο σημείο των διαδικασιών το πρακτικό εκτίμησης ακινήτων που συντάχθηκε και το οποίο όμως δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση τους ιδιοκτήτες, καθώς οι τιμές που έβγαλε δεν ανταποκρίνονταν ούτε καν στις αντικειμενικές.

Με όλα τα παραπάνω, και το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο, ο δρόμος για τους πολίτες ήταν ένας. Η προσφυγή για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, κατατέθηκε αγωγή με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ οι ιδιοκτήτες ζητούσαν την απομάκρυνση των πηγών και την απόδοση των εκτάσεών τους και σε δεύτερο, με άλλη αίτησή τους, ζητούσαν την αποζημίωση από τον δήμο και τη ΔΕΥΑΝ, εάν βέβαια κάποιος από τους δύο αποφανθεί ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Προσπάθεια προσέγγισης

Το πρωί της ίδιας ημέρας στον χώρο του αντλιοστασίου βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Δημήτρης Καρκατσούλης που ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να κάνουν υπομονή λίγες ημέρες ακόμη αφού το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Οι ιδιοκτήτες ωστόσο φάνηκαν ανένδοτοι και ζήτησαν την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Δικαστηρίου.

Σχετικά με το που βρίσκονται οι διαδικασίες, εδώ υπάρχει ένα μικρό αλαλούμ, ως προς την ενημέρωση που και εμείς έχουμε. Πηγές από την πλευρά του δήμου αναφέρουν ότι εκκρεμεί ένα τοπογραφικό της περιοχής, καθώς και η εκτίμηση των ορκωτών εκτιμητών. «Με την ολοκλήρωση αυτών, καθώς και μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες θα προχωρήσει το θέμα της αποζημίωσης», υποστηρίζουν, χωρίς όμως και σήμερα να μπορεί άμεσα ο δήμος να πληρώσει.

Αυτό ακούν βέβαια από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες… και συνεχίζουν να βγαίνουν από τα ρούχα τους. Το μεσημέρι της Πέμπτης είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΝ και των ιδιοκτητών, στην οποία θα επιχειρηθεί να βρεθεί η χρυσή τομή, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης.

Πηγή : lepanto-rtv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ