2012-03-22 22:16:38
Φωτογραφία για «Μασημένο φαγητό» χωρίς γούρι!
Χαράς ευαγγέλια για τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος αρχηγός δεν τους θέλει κουρασμένους και ήδη φροντίζει να τους στέλνει έτοιμο το ρεπορτάζ, γραμμένο εννοείται. Έτσι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν να κάνουν τίποτε άλλο από το να κοπιάρουν το κείμενο που θα παίρνουν από τους συνεργάτες του Προέδρου και να το επισυνάπτουν στο γραπτό τους (το λεγόμενο copy-paste). Όλα αυτά θα γίνονται μέσω άτυπων ενημερωτικών σημειωμάτων, πρακτική την οποία ακολούθησε κατά κόρον ο κ. Βενιζέλος στο υπουργείο Οικονομικών. Από την Κυριακή , που εξελεγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, οι πολιτικοί συντάκτες έλαβαν περισσότερα άτυπα ενημερωτικά σημειώματα, από όσα είχαν λάβει από τον Γιώργο Παπανδρέου στη διάρκεια της δικής του θητείας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως το 2012.

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μάλιστα προβαίνουν και σε χαρακτηρισμούς των στελεχών του Κινήματος. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά ως εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου τριών αράδων. Ακολούθησε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο η κ. Γεννηματά χαρακτηριζόταν ως το καταλληλότερο πρόσωπο, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο.


Επειδή ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει αναθέσει σημαντικά καθήκοντα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το παραμικρό από το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε ότι την ίδια πρακτική είχε ακολουθήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου και προέκυψαν οι "κηπουροί", τους οποίους πλήρωσε ακριβά. Δεν γνωρίζουμε πως θα αποκληθούν οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, αλλά φαίνεται οτι πρόκειται για το ίδιο λάθος.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο πρόσωπο που κάλεσε κοντά του ο Γιώργος Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας επισήμως τα καθήκοντα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για να στηριχτεί πάνω του και να βοηθηθεί στην εκπλήρωση του έργου που αναλάμβανε, ήταν η Φώφη Γεννηματά!! Η οποία, αν μη τι άλλο, δεν του έφερε γούρι.

Ιδού, τώρα, εντός εισαγωγικών, ένα από τα ενημερωτικά σημειώματα των συνεργατών του κ. Βενιζέλου, έτοιμο φαγητό για τους δημοσιογράφους.

Πολλές είναι οι συγχαρητήριες επιστολές από τους Αρχηγούς σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών και άλλων κομμάτων από όλο τον κόσμο που έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ευκαιρία της εκλογής του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα, συγχαρητήριες επιστολές έστειλαν μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Kemal Kılıçdaroğlu.

Ο πρώτος, όμως, που συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Βενιζέλο το βράδυ της εκλογής του ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου MartinSchulz, ενώ ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Hannes Swoboda μαζί με τα συγχαρητήριά του έστειλε και πρόσκληση στον νέο Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να μιλήσει στη σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου το συντομότερο δυνατό.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν τα συγχαρητήρια του κυπριακού πολιτικού κόσμου, με πρώτο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Βάσσο Λυσαρίδη, τον Γραμματέα της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Σχόλιο: από τη θητεία του στα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος δείχνει να απεχθάνεται την αυτοπρόσωπη επαφή με τους δημοσιογράφους, του ίδιου και των συνεργατών του, προτιμώντας να δίνει ορισμένες λεπτομέρειες για τα θέματα που εκείνος επιλέγει και όποιες λεπτομέρειες επίσης επιλέγει, διότι η δια ζώσης συνομιλία ενέχει τον κίνδυνο να γίνουν και ανεπιθύμητες ερωτήσεις.

Νέα ήθη στην ενημέρωση. Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν χώρο στα έντυπα και τις ιστοσελίδες, για να δημοσιεύουν απευθείας τα άτυπα ενημερωτικά τους σημειώματα, χωρίς την παρεμβολή των ενοχλητικών δημοσιογράφων.

Και για να μην είμαστε άδικοι. Ανάλογη πρακτική ακολουθεί και η ΝΔ, η οποία έχει στείλει τα περισσότερα non papers που έχει στείλει ποτέ πολιτικό κόμμα». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ