2012-03-22 22:12:03
Φωτογραφία για Να λογοδοτεί η τρόικα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Να καταστεί η τρόικα υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές Μετά την επίσκεψη της «εναλλακτικής τρόικας» στην Αθήνα, οι Σοσιαλιστές παραχώρησαν τις προτάσεις τους για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ τόνισαν ότι η «τρόικα θα πρέπει να καταστεί υπόλογη και υπεύθυνη».

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ζητούν τακτική ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δραστηριότητες και της προτάσεις της τρόικας, καθώς και για τα αποτελέσματα των δράσεών της, ενώ προτείνουν να υπάρχει ανά τρίμηνο γραπτή έκθεση της τρόικας, μέλη της οποίας θα μιλήσουν στις 27 Μαρτίου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στην Ευρωβουλή.

«Η τρόικα πέφτει πάντα έξω»

Έντονες επικρίσεις για τις «συνταγές» της τρόικας διατύπωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών,Χανς Σβόμποντα. «Αν κοιτάξει κανείς τις προβλέψεις της τρόικας, θα διαπιστώσει ότι πέφτει πάντα έξω» τόνισε, προσθέτοντας ότι η πολιτική λιτότητας δεν είναι «ούτε αποτελεσματική, ούτε διαφανής».


«Ύφεση 22,6% του ΑΕΠ»

Έμφαση στην κοινωνική διάσταση της λιτότητας έδωσε ο πρόεδρος της «εναλλακτικής τρόικας» Ρόμπερτ Γκέμπελς, που αναφέρθηκε στη μείωση της αγοραστικής δύναμης, των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και την αύξηση του πληθωρισμού, μετά τις μειώσεις των μισθών, υπό το πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας.

«Ποιος έδωσε εντολή στην τρόικα να κάνει αυτές τις περικοπές;» ρώτησε ο κ. Γκέμπελς, που εκτίμησε ότι τα μέτρα λιτότητας θα οδηγήσουν σε ύφεση 22,6% του ΑΕΠ.

Επίσης, ο κ. Γκέμπελς επέμεινε στην ανάγκη λογοδοσίας των «υπαλλήλων» της τρόικας,έναντι των «εκλεγμένων» από τους πολίτες ευρωβουλευτές, εκτιμώντας ότι το γεγονός ότι ένα εκ των μελών της τρόικας προέρχεται από το ΔΝΤ δεν καθιστά αδύνατο τον έλεγχο.

Για τις αμυντικές δαπάνες

Ερωτηθείς για τις υψηλές αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας, έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Γκέμπελς επισήμανε ότι παρά τις περικοπές, ορισμένα κράτη όπως η Γαλλία και ηΓερμανία, που επικρίνουν τις πολιτικές της χώρας, συνεχίζουν να πωλούν αμυντικούς εξοπλισμούς.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπακαλιαροκροκέτες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπακαλιαροκροκέτες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ