2012-11-10 12:54:07
Φωτογραφία για Mercedes ML 250 BlueTEC
H καινούργια 3ης γενιάς ML είναι πολυτελής και άνετη, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο βασικός κινητήρας diesel των 2,2 , είναι εντυπωσιακά οικονομικός.

H νέα M-Class έχει φρέσκια σχεδίαση, ενώ για την κατασκευή της έχει γίνει χρήση ελαφρών υλικών σε διάφορα τμήματα του αμαξώματός της Eμφανησιακά, στο σύνολό της δείχνει λιγότερο καθηλωτική και ίσως κομψή από το μοντέλο δεύτερης γενιάς, ενώ από πλευράς διαστάσεων είναι μεγαλύτερη κατά 24 και 15 χλστ. σε μήκος και πλάτος αντίστοιχα και μικρότερη κατά 19 χλστ. σε ύψος. O θάλαμος επιβατών της νέας M-Class συμβαδίζει πιο πολύ από ποτέ στη λογική μιας πολυτελούς λιμουζίνας που απλά τυχαίνει να είναι τετρακίνητη και υπερυψωμένο. Στο εσωτερικο ανήκει και η υψηλού επιπέδου ποιότητα κατασκευής, μέσω της χρήσης μαλακών στην υφή υλικών στο ταμπλό και στις πόρτες και της γεροδεμένης συναρμογής. Επιπλέον οι προσφερόμενοι χώροι είναι πολύ άνετοι ακόμα και για 5 ενήλικους επιβάτες, ενώ εξίσου extra large είναι και ο χώρος αποσκευών των 690 λίτρων
. .Ο 2,2 λτ. 4κύλινδρος ντίζελ που κινεί την ML 250 CDI BlueTEC είναι –σύμφωνα με τη Mercedes- ο πιο δυνατός τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας παγκοσμίως, έχει δύο turbo, που λειτουργούν σε σειρά και εξασφαλίζουν αυτή την ελαστικότητα που τον χαρακτηρίζει από χαμηλά,με 204 ίππους. Πολύ καλή είναι η συνεργασία του κινητήρα και με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο 7 G-Tronic Plus, όπου το Plus σημαίνει πως είναι ριζικά ανανεωμένο και με περιορισμένες τριβές οπότε βοηθά με τη σειρά του στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών. Τέλος όσον αφορά στην κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, το trip computer έδειξε ακόμα και κάτω από 7,0 λτ./100 χλμ. Το μεγάλο 4x4 της Mercedes έκανε ένα αισθητό βήμα προς τα εμπρός και στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς. Το ηλεκτρικό τιμόνι της είναι πιο άμεσο και ακριβές, δίνοντας, επιτέλους, στον οδηγό, μια καλή ιδέα του τι γίνεται με τους τροχούς του. Οι κλίσεις στις στροφές και οι πλεύσεις έχουν περιοριστεί και το αυτοκίνητο δεν δείχνει ούτε τον όγκο, ούτε τα κιλά του, στο βαθμό που το έκαναν οι παλαιότερες γενιές. Από εκεί και πέρα, η μόνιμη τετρακίνηση (4MATIC) είναι παρούσα, όπως και το προηγμένο ESP (4ETS) και αμφότερα παρέχουν σταθερότητα και πρόσφυση ασχέτως οδικών συνθηκών.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ